Formule 1

Red Bull en Honda beleggen noodvergadering: "Seizoen beŽindigen zonder dat we Mercedes kunnen inhalen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 30 juli 2020 02:04 • Print artikel

Honda-bazen ontmoeten een delegatie van zijn partner in de Formule 1 Red Bull. Aan de vooravond van de Britse Grand Prix spreken ze met elkaar in een poging om de matige start van het team te verbeteren. Na de verwachting te hebben uitgesproken dat ze in 2020 klaar zouden zijn om met te strijden om het rijderskampioenschap is het seizoen van Red Bull tot nu toe een grote teleurstelling geweest. Het team van Verstappen ligt mijlenver achter de leiders van Mercedes voor wat betreft pure snelheid.

Red Bull Formula 1 Max Verstappen

Vorige week gaf Red Bull-teambaas Christian Horner toe dat de RB16 ondermaats presteerde. Hij schreef dit toe aan 'aerodynamische verkeerde beslissingen', nu zijn de ingenieurs van Honda bezorgd dat het evenwicht en/of de prestaties van hun motor ook een nadelig effect zouden kunnen hebben.

Als gevolg daarvan hebben de twee partijen een bijeenkomst belegd bij Red Bulls hoofdkwartier in Milton Keynes, voorafgaand aan de vrijdagse training op Silverstone. "Het is nu belangrijk dat zowel Red Bull als wij enkele vermoedens hebben en samen de oplossing bespreken", legde Honda F1's Managing Director Masashi Yamamoto uit aan autosport-web.jp.

"Zonder dat zouden we het seizoen beŽindigen zonder dat we Mercedes kunnen inhalen. Om de auto zelfs maar een dag te laten evolueren, hebben we besloten om het een en ander zorgvuldig te bespreken voor de Britse GP."

Een maatregel die extra betekenis krijgt gezien de huidige sociaal-standhoudende protocollen als gevolg van het coronavirus. Yamamoto zal worden vergezeld door Honda's fabrieksmanager Yasuaki Asaki en technisch directeur Toyoharu Tanabe voor de bijeenkomst.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS