Formule 1

Red Bull geeft schoorvoetend toe: "We proberen het kwalificatievoordeel van Mercedes te begrijpen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 augustus 2020 04:08

Red Bull hoopte deze winter samen met Honda het gat gedicht te hebben. Het Formule 1-team en de motorenleverancier leken op de goede weg, maar kwamen tijdens de eerste vier races van een koude kermis thuis. Het F1-team uit Brackley heeft opnieuw een enorm gat geslagen en Red Bull heeft Max Verstappen dus nog geen auto gegeven waarmee hij wereldkampioen kan worden.

Mercedes_versus_Red_Bull

“Ik ben er zeker van dat Mercedes in bepaalde delen van de race aan het managen waren”, vertelt Horner aan Racefans. “Maar we hebben een behoorlijk goede indicatie van wat ze aan het doen zijn. Het is duidelijk dat ze een goede auto hebben en ik denk dat we waarschijnlijk binnen een 0,3 of 0,4 seconde als gemiddelde van ze zitten. Het is nu onze uitdaging om dat gat verder te verkleinen, vooral op plekken als deze.”

“We proberen op dit moment het kwalificatievoordeel van Mercedes te begrijpen. Mercedes heeft, over één afzonderlijke ronde, een ongelofelijk snelheid. Je kunt dat zien tussen VT3 en Q1 en Q3 en de hoeveelheid stappen waartoe ze in staat zijn. Dus we kijken hoe we kunnen begrijpen waar die prestatie vandaan komt.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS