Formule 1

"Red Bull heeft meerdere opties met mij! Het is een open contract..."

Uitgegeven door Bart • 8 april 2020 17:11

Sergio Sette Camara, de nieuwe reservecoureur van Red Bull, is zeer tevreden met zijn huidige rol in de Formule 1 achter het viertal Max Verstappen, Alex Albon, Pierre Gasly en Daniil Kvyat. Al zit de 21-jarige Braziliaan na een test in de Super Formula nu vast in Japan. Zijn bijdrage aan de Formule 1 is tot nu toe beperkt gebleven tot een bezoek aan Australië, maar Sette Camara weet ook dat zijn F1-reis pas net begonnen is. "Red Bull heeft meerdere opties met mij, als ze willen kunnen ze me voor beide teams inzetten", aldus de talentvolle coureur in een interview met het Braziliaanse Globo.

Sergio Sette Camara


"Het is een open contract", vertelt Sette Camara. "Als je een contract hebt waarin staat hoeveel vrije trainingen je mag rijden, betekent dat dat een sponsor geld heeft betaald aan het team. Dat is bij mij niet het geval. Red Bull is geïnteresseerd in mij als coureur en als die interesse toeneemt, krijg ik wellicht meer kansen. Dit was het precies het contract dat ik wilde. Ik wil niet naar de F1 omdat ik er voor betaald heb. Ik wil goed presteren, of dat nu in de simulator is of in de Super Formula."

Sette Camara reed vorige maand een test in de Super Formula en besloot in Japan te blijven. "Na Australië wilde ik eigenlijk terug naar Europa, maar de situatie werd alsmaar slechter. Vliegvelden waren dicht. Ik rij dit jaar in Japan en als ik dan toch ergens vast kom te zitten, dan liever in een land waar het kampioenschap plaatsvindt."

De Braziliaan hoopt op een stoeltje bij AlphaTauri, wellicht in 2021 of daarna. "Daarom is Red Bull een interessant team voor mij. Ze hebben twee teams, of vier auto's, en ze bepalen zelf wie ze in de auto's zetten. Dat geldt vaak niet bij de kleinere teams."

Heb je al een staatslot voor de volgende trekking? Nog maar 2 dagen!

Staatsloterij trekking 2020 staatslot april

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS