Formule 1

Red Bull kan leven met het budgetplafond, maar...: "Er is veel discussie geweest over..."

Uitgegeven door Bart • 31 mei 2020 04:16 • Print artikel

Onlangs kwamen de F1-teams tot een akkoord over een budgetplafond voor 2021 van 145 miljoen dollar. De ontwikkeling van de motor en de salarissen voor de coureurs en de drie topfuncties binnen het teammanagement vallen daar nog niet onder. Bij Red Bull betekent dit dat er gereorganiseerd moet worden om het plafond niet te overschrijden. Dat zegt Christian Horner; teambaas van Max Verstappen en Alex Albon, in zijn column op de website van het team.

Max Verstappen Christian Horner


"FinanciŽle regels in de Formule 1 zijn compleet nieuw en er zijn nog wel een paar punten waar verduidelijking nodig is", aldus Horner. "Zo ongeveer alle teams hebben een aparte invulling van het budgetplafond nodig, omdat ze allemaal anders in elkaar zitten. Dat was een behoorlijke puzzel." Sommige teams bouwen de auto helemaal zelf, maar er zijn ook teams die onderdelen kopen van anderen.

"Er is veel discussie geweest over de hoogte en de invulling van budgetplafond. Er zijn extreme ideeŽn op tafel gelegd en er kwam een aardige portie opportunisme bij kijken. Uiteindelijk zijn we in de meeste gevallen in het midden uitgekomen. We kunnen leven met de nieuwe regels, maar op sommige punten heeft het nog wel wat fine tuning nodig."

"De komst van het budgetplafond heeft een grote impact op ons team. We zijn aan het evalueren welke organisatorische veranderingen we moeten doorvoeren om aan de nieuwe regels te voldoen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS