Formule 1

Red Bull twijfelt ook aan legaliteit auto's Racing Point: "De FIA zal wel met een 'lazy' compromis komen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 juli 2020 13:10 • Print artikel

Na de Grand Prix van Steiermark tekende Renault Sport F1 bezwaar aan tegen de F1-auto’s van Racing Point. Deze zouden een kopie of deels een kopie zijn van de Mercedes van vorig jaar. Het bezwaar van het F1-team richtte zich met name op de brake ducts. Niet alleen de Fransen twijfelen aan de legitimiteit van de auto, ook Red Bull heeft haar twijfels.

Racing Point

“Als Racing Point en Mercedes wegkomen met hun kleine spelletje, kunnen we tot acht Mercedessen, zes Ferrari's, vier Red Bulls en twee Renaults volgend jaar op de grid zien”, zegt Dr. Helmut Marko tegenover Sport 1. Het is nog onduidelijk welke rol Mercedes of dat zij een rol gespeeld hebben bij de ontwikkeling van de Racing Point. De Oostenrijker vergelijkt het dan ook met het onderzoek naar de illegale Ferrari-motor van vorig jaar.

“De FIA gaat een compromis vinden”, vervolgt de Red Bull-consultant. “Racing Point moet waarschijnlijk alleen de brake ducts veranderen, die Renault in Spielberg aan de kaak stelde als een verboden kopie van de Zilverenpijlen uit 2019. In het geval van Ferrari stemde de FIA ook in met een 'lazy' compromis om de Formule 1 als geheel niet in gevaar te brengen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS