Formule 1

Red Bull weet waarom Mercedes tegen is...

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 juni 2020 07:49 • Print artikel

Vorige week werd bekend dat de Formule 1 overweegt om tijdens de Grands Prix van Oostenrijk en Groot-BrittanniŽ te experimenteren met de omgekeerde grid sprintraces. Negen teams zijn het eens met het voorstel van Liberty Media, maar Christian Horner van Red Bull Racing onthulde maandag dat Mercedes vooralsnog de racestal is die het nog steeds moeilijk heeft met het voorstel.

Christian Horner Red Bull Racing


In gesprek met Sky Sports kondigt de teambaas van Red Bull Racing aan dat het Toto Wolff is die nog overtuigd moet worden. "Het voorstel leek een overweldigende steun te krijgen. De enige persoon die er niet bepaald voorstander van was, was Toto", zei hij tegen het Britse medium.

Het Oostenrijkse hoofd van Mercedes wil in 2020 met zijn rijder Lewis Hamilton de prestaties van Michael Schumacher evenaren en zo'n experiment past daar niet bij. "Het is omdat hij dacht dat het zou interfereren met Lewis' zevende wereldtitelcampagne", zei Horner.

De teambaas van Max Verstappen en Alexander Albon vindt de reversed grid helemaal niet zo'n gek idee. "Ik denk dat het vooruitzicht van coureurs die op zondag door het veld moeten racen voor de featurerace, op basis van de kampioenschapspositie, heel vermakelijk zou kunnen zijn voor de fans. Het zou iets positiefs voor de Formule 1 kunnen zijn en iets waarvoor we niet bang moeten zijn om te proberen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS