Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Red Camel-Jordans.nl maakt vier ronden achterstand goed en wint TCE-divisie op Monza

Uitgegeven door Peter Vader • 12 juli 2020 14:15 • Print artikel

MONZA – De Red Camel-Jordans.nl-CUPRA TCR (#101, Ivo Breukers / Luc Breukers) won verrassend de TCE-divisie bij de Hankook 12H MONZA. Lange tijd leek de Brutal Fish by KCMG Honda Civic FK7 TCR (#122, Martin Ryba / Daniel Lloyd / Josep Oriola Vila) op weg naar de zege, totdat in het laatste halfuur een technisch probleem optrad. Op vrijdagmiddag had Brutal Fish by KCMG Honda de nodige posities verloren, maar het team werkte zich systematisch terug op naar de leiding in de TCE-divisie en had een voorsprong van zo’n twee minuten op de naaste rivalen toen de Honda in het laatste halfuur bij het uitkomen van de tweede Lesmo-bocht op de baan tot stilstand kwam. De auto werd teruggebracht naar de pits, waar een snelle ‘reset’ werd uitgevoerd, zodat Josep ‘Pepe’ Oriola Vila alsnog de race kon vervolgen. Hij stelde de derde plaats veilig en bezorgde het team uit Hongkong daarmee de eerste podiumplaats in de 24H SERIES.

Creventic TCR Monza Vw Golf

Er was nog meer drama toen de Autorama Motorsport by Wolf-Power RacingVolkswagen Golf GTi TCR (#112, Miklas Born / Constantin Kletzer / Yannick Mettler), op de tweede plaats rijdend, bij de Variante del Rettifilo, kort van de baan raakte, waarbij de linker voorkant van de auto beschadigd werd. Dat maakte, met nog 20 minuten te gaan, een extra pitstop noodzakelijk. Het Zwitserse team had voldoende marge om de tweede plaats in de klasse en daarmee de derde TCR-podiumplaats op rij dit seizoen te behouden. Dat alles leidde ertoe, dat de Red Camel-Jordans.nl CUPRA, die vroeg in de race vier ronden had verloren vanwege een gebroken ophanging, een geslaagde inhaalrace afsloot met de eerste TCE-divisiezege van het seizoen.

Creventic TCR Monza Seat Red Camel Jordans Breukers

Ivo Breukers reed de CUPRA na 261 ronden op het 5,793 kilometer lange Autodromo Nazionale di Monza als winnaar over de eindstreep. Dankzij dit resultaat klimt Red Camel-Jordans.nl op naar de tweede plaats in het TCE-teamklassement van de 24H SERIES Europe, slechts twaalf punten achter de titelverdedigers in het algehele TCE-teamkampioenschap, Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing. De drie best geklasseerde TCE-teams eindigden bij de Hankook 12H MONZA respectievelijk op de plaatsen acht, negen en tien van het algemeen klassement, een uitstekende prestatie.

De NKPP Racing by Bas Koeten Racing CUPRA TCR (#175, Harry Hilders / Gijs Bessem), die bij de nachtelijke onderbreking de leiding in de TCE-divisie in handen had, eindigde na een sterke race als vierde in de TCR-klasse, net voor de TOPCAR Sport-CUPRA TCR (#131, Fabian Danz / Karen Gaillard / Loris Prattes). De tweede Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing- Volkswagen Golf GTi TCR (#1, Sandro Pelatti / Alberto Vescov / Roberto Ferri / Yannick Mettler) werd als zesde geklasseerd.

Creventic 12H Monza Porsche

Nadat aan het begin van de dag bijna een halfuur verloren ging, kwam de Autorama Motorsport-SEAT Leon Cup Racer V1 (#211, Luigi Stanco / Armando Stanco / Dario Stanco) toch weer goed terug met de overwinning in de TCX-klasse, gevolgd door de WEC Motorsport BMW E46 M3 (#339, David Cox / Jason Cox / George Haynes). Diverse elektrische- en schakelproblemen beroofden de aanvankelijke leider in de TCE-divisie, Nordschleife Racing (#226, Daniel Waszczinski / Régis Rego de Sebes /
Johan Boris Scheier), van de kansen op een betere klassering. Niettemin had de Ligier JS2 R genoeg ronden afgelegd om nog derde in de TCX-klasse te worden.

De AC Motorsport-Audi RS3 LMS (#188, Stéphane Perrin / Vincent Radermecker / Mathieu Detry) behoorde vrijwel de hele race tot de kanshebbers voor een podiumplaats, maar een oververhitte motor betekende uiteindelijk het voortijdige einde van de race.

Het volgende evenement van de 24H SERIES powered by Hankook is de ESPORTS 12H BARCELONA op 22 augustus. Twee weken later, van 4 tot en met 6 september, volgt dan de fysieke Hankook 24H BARCELONA op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Nadere informatie is te vinden via: www.24hseries.com.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS