Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Red CamelJordans.nl behaalt TCE-pole in Portimao - Rik Breukers: "Aan het eind nog wel even spannend"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 juni 2020 00:18

PORTIMAO – De Red Camel-Jordans.nl-CUPRA TCR (#101, Rik Breukers / Ivo Breukers / Luc Breukers) start bij de Hankook 24H PORTIMAO zaterdag vanaf de pole-position in de TCE-divisie na een spannende ontknoping van de kwalificatie. Rik Breukers zette op het 4,684 kilometer lange Autódromo Internacional do Algarve met 1:55,069 minuten de snelste tijd. Na een alles-of-niets-ronde in de slotfase had hij daarmee een voorsprong van 0,140 seconden op zijn naaste concurrent. Voor het Nederlandse team is het de eerste TCE-pole sinds de Hankook 12H BRNO van vorig jaar, 13 maanden geleden.

Red CamelJordans.nl behaalt TCE-pole in Portimao Rik Breukers

“Ik had het in de kwalificatie erg naar mijn zin, maar het werd aan het eind nog wel even spannend”, zei Rik Breukers tegen CREVENTIC. “We waren er eerlijk gezegd zeker van dat we de pole-position al vroeg binnen hadden, maar toen zagen we hoe anderen hun tijden verbeterden. Daarop besloten we, nog een keer met een set nieuwe banden naar buiten te gaan. Het hielp heel erg dat het aan het eind wat afkoelde. Ik maakte nog een foutje, maar ik ben heel blij met de rondetijd. Zaterdag wordt het warm, dus we moeten de banden sparen. Natuurlijk gaan we voor de overwinning, maar ik denk dat dat ook voor de andere teams geldt!”

De uit de World Touring Car Cup (WTCR) bekende Comtoyou team Audi Sport-Audi RS3 LMS (#117, Tom Coronel / Nicolas Baert / Nathanael Berthon) begon rustig aan, maar profiteerde toen het later in de sessie afkoelde en veroverde in de slotfase van de tijdtraining een plek op de eerste startrij.

Vorig jaar won Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing de algemene TCE-teamtitel in zowel de 24H SERIES Europe als de 24H SERIES Continents. Het Zwitserse team begon goed aan de Europese titelverdediging met de derde en vierde tijd in de TCE-kwalificatie. De kampioensauto, de Volkswagen Golf GTi TCR met het startnummer 1, (Jérôme Ogay / Jasmin Preisig / Yannick Mettler / Christoph Lenz / Stefan Tanner), was daarbij een tiende sneller dan de zusterauto met het startnummer 112 (Roberto Ferri /
Miklas Born / Antti Buri / Kari-Pekka Laaksonen / Yannick Mettler / Yannick Mettler).

De CODE Racing Development-Volkswagen Golf GTi TCR (#124, Thierry Chkondali / Philippe Baffoun / Thierry Boyer / Bruno Derossi / Quentin Giordano) kwam bij zijn eerste deelname aan de 24H SERIES sterk voor de dag met de vijfde tijd. De TCE-pole-sitters bij de Hankook 24H PORTIMAO van vorig jaar (#188, Stephane Perrin / Michael Blanchemain / Christophe Hamon / Hannes Morin) moesten met de AC Motorsport-Audi RS3 LMS ditmaal genoegen nemen met de zesde tijd.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS