Formule 1

Renault F1 plant agressieve aanpak met drievoudig upgradepakket voor Oostenrijkse GP: "Enorme..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 juni 2020 10:45 • Print artikel

Renault is van plan om de geplande upgrades van drie geannuleerde races naar de Formule 1-seizoensopener van volgende week in Oostenrijk te brengen. Dit in een poging om de prestaties van de auto te verbeteren.

Renault F1


Renault had een agressieve aanpak van de updates voor zijn RS20-auto gepland doorheen heel 2020, maar werd geconfronteerd door de COVID-19-pandemie die erin resulteerde in een forse vertraging van het begin van het seizoen.

Maar het team bleef werken aan de ontwikkelingen die het had gepland voor de races in Viëtnam, Nederland en Spanje. Die worden nu allemaal gecombineerd en in de auto gezet voor de Grand Prix van Oostenrijk van volgende week. "De upgrades komen eraan", zei Renault F1-teamleider Cyril Abiteboul vrijdag.

"Het is een enorme inspanning geweest van de interne productie om het pakket van de races drie, vijf en zes - de oorspronkelijke nummering uiteraard - uit Vietnam, Nederland en Barcelona te krijgen, die op onze auto in Oostenrijk zullen staan. Die races zijn natuurlijk niet gehouden, maar de prestatieverbetering die gepland was, zal in in Spielberg te zien zijn."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS