Formule 1

'Renault kreeg tip over brake ducts van oud-medewerker van Racing Point'

Uitgegeven door Bart • 5 augustus 2020 20:01 • Print artikel

Woensdag was de dag van de waarheid voor het team van Racing Point. Vandaag behandelde de FIA de protesten tegen de brake ducts die gekopieerd zouden zijn van Mercedes. Daarnaast klinkt de vraag steeds luider in hoeverre het kopiëren van een hele auto wenselijk is voor de Formule 1. Ook al zou het op basis van foto's zijn.

Racing Point


Het team van Racing Point stelt dat de FIA een bezoek aan de fabriek heeft gebracht en goedkeuring voor de RP20 heeft gegeven. Het protest van Renault richt zich op de brake ducts die vorig jaar nog niet tussen de 'listed parts' stonden. Dat zijn onderdelen die door een team zelf ontwikkeld en gebouwd moeten worden. Dit jaar is het kopiëren van de brake ducts verboden.

Racing Point heeft nooit ontkend de Mercedes W10 nagebouwd te hebben, maar wel degelijk zelf het voorbeeld heeft doorontwikkeld. Het team van Sergio Perez en Lance Stroll zegt alles op basis van foto's gedaan te hebben, maar dat wordt in twijfel getrokken door het Duitse Auto, Motor und Sport. Volgens het magazine gaat het gerucht door de paddock dat Renault een tip van een oud-medewerker van Racing Point heeft ontvangen dat Racing Point ook onderdelen van Mercedes in handen heeft gehad. Deze persoon zou bereid zijn om tijdens de zitting te getuigen tegen zijn oud-werkgever. Deze week wordt meer verwacht rondom de uitspraak.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS