Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Renger van der Zande kijkt uit naar Daytona DPi race en zijn hereniging met de crew van Wayne Taylor Racing

Uitgegeven door Peter Vader • 1 juli 2020 09:00

Renger van der Zande is zijn seizoen op de best mogelijke manier begonnen met een tweede, opeenvolgende zege van de Rolex 24 Hours en komend weekend (3-4 juli 2020) wil hij dit momentum vasthouden tijdens de IMSA WeatherTech 240, die wordt verreden op de Daytona International Speedway. De Nederlandse coureur voegt zich bij zijn vaste teamgenoot Ryan Briscoe in de Nr10 Konica Minolta Cadillac DPi voor de tweede ronde van het seizoen en zal ook van de partij zijn bij het volgende evenement op de Sebring International Speedway later deze maand.

Renger_van_der_Zande_Monza_IMG_2139_RX_foto_Peter_Vader

"Blij om terug te keren naar normale race leven"
In deze moeilijke tijden is Renger zich terdege bewust van de problemen waarmee de bredere racegemeenschap en daarbuiten wordt geconfronteerd, maar heeft hij optimaal gebruik gemaakt van de downtime om zich in zijn nieuwe huis in Amsterdam te vestigen, om zich voor te bereiden op het raceseizoen en om zijn zakelijke belangen binnen de sport verder te ontwikkelen. "We begonnen het seizoen met een echt hoogtepunt met de overwinning in de grootste race van het jaar", aldus een opgetogen Renger. "Ik kijk ernaar uit om terug te keren naar het normale race-leven - of zo dicht als we erbij kunnen komen - en ik ben trots op het werk dat IMSA heeft gedaan om ons in staat stellen om te racen op deze vroegste en veiligste kans."

Renger_van_der_Zande_Konica_Cadillac_Nr10_crew

"Geweldig om Wayne Taylor Racing crew weer te zien!"
"Er is daarna geen race meer geweest, dus is er ook geen angst voor mij om iets te missen. Ik ben in juli nog steeds leider in het kampioenschap", vervolgde hij. "Ik heb goed gebruik gemaakt van de tijd dat ik weg was van het circuit. Ik heb mijn nieuwe huis kunnen inrichten, tijd doorgebracht met mijn familie en ik kon werken aan mijn verzekeringsbedrijf. Nu echter is de situatie weer veranderd en kijk ik ernaar uit om terug te gaan naar Daytona. "Het zal ook geweldig zijn om de Wayne Taylor Racing crew weer te zien, het is al een tijdje geleden. We weten dat Florida warm zal zijn in deze tijd van het jaar en daarom is het een beter om gedurende de nacht te racen, wanneer de luchtvochtigheid en temperatuur een beetje dalen."

Renger_van_der_Zande_Konica_Cadillac_Nr10_nacht

Daytona verlaten als kampioenschapsleider?
Vanwege de reisbeperkingen zal het voor Renger van der Zande betekenen dat hij in de Verenigde Staten zal blijven tot begin augustus, waarbij in ronde twee en drie van de Amerikaanse race-topraceserie aan de start zal verschijnen. "Ik zal kijken of ik een beetje kan reizen", zei hij. "Maar het hangt allemaal af van de regels op dit punt. Ik ben er erg opgewonden over en erg gemotiveerd om Florida weer te verlaten als leider in het endurance kampioenschap." Voor de liefhebbers nog een kijk tip: de Daytona 240 begint om 18:00 ET op zaterdag 4 juli en zal worden uitgezonden op de NBC Sports Network en op IMSA TV.

Renger_van_der_Zande_header

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS