Formule 1

Robert Doornbos: "Misschien is Carlos Sainz wel niet zo blij meer met zijn Ferrari-contract"

Uitgegeven door Bart • 15 juli 2020 06:36 • Print artikel

Carlos Sainz startte afgelopen zondag vanaf de derde startpositie en dat was een stuk verder naar voren dan zijn toekomstige team Ferrari. De Scuderia heeft het dit jaar totaal nog niet en het is de vraag hoe de Spanjaard nu tegen zijn overstap naar Ferrari aankijkt. "Ik kan me niet voorstellen dat er ooit iemand is geweest die niet blij was met een Ferrari-contract, tot nu", schrijft ex-Red Bull F1-coureur Robert Doornbos in zijn column voor Top Gear.

Carlos Sainz


"Talent komt bovendrijven in de regenrace, dat zag je afgelopen weekend", vervolgt Doornbos. "Sainz is een topvoorbeeld hiervan. De jonge coureur groeit nog steeds bij McLaren en komt in de buurt van de top van zijn kunnen. Hij tekende pas een contract bij Ferrari, en dat moet ergens schuren. Ik kan me niet voorstellen dat er ooit iemand is geweest die niet blij was met een Ferrari-contract, maar hij misschien nu wel."

"Ferrari zit in een diepe dip; ze zijn kansloos op alle vlakken. Er zit geen snelheid meer in de motor na het motorschandaal van vorig jaar en daar verliezen ze al negen tiende. De auto is niet in balans, Vettel noemde het zelfs een dweil van een auto. Bovendien kegelden de beide mannen elkaar van de baan."

Doornbos denkt dat de bodem nog niet bereikt is voor Ferrari. "En dat terwijl McLaren juist op weg is naar de top. De auto is waanzinnig goed met de Renault-motor, en volgend jaar krijgen ze zelfs een Mercedes-motor. Het team kan volgend jaar zomaar weer aan de top zitten – en dan levert Sainz zijn stoeltje in."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS