Formule 1

Robert Doornbos ziet het met lede ogen aan: "Motorproblemen Max Verstappen pijnlijk en onacceptabel"

Uitgegeven door Bart • 15 september 2020 18:10 • Print artikel

Ook analist Robert Doornbos ziet dat Max Verstappen de laatste weken in de hoek zit waar de klappen vallen. In twee Italiaanse races haalde de Red Bull-coureur vanwege motorproblemen de finish niet. Volgens de analist van Ziggo Sport zijn de issues van Honda onacceptabel, al zag de oud-coureur ook een lichtpuntje aan het einde van de race.

Max Verstappen


"Ik vind het wel erg opvallend dat sinds de introductie van de nieuwe motorregels, waar juist Red Bull Racing zich hard voor heeft gemaakt, er issues zijn", aldus Doornbos in zijn wekelijkse column voor Ziggo Sport. "Honda heeft er blijkbaar toch een probleem mee. In ieder geval hebben ze nu twee keer motorproblemen gehad in twee weken tijd. Er zal vast nog wel iets over naar buiten komen de komende weken, maar het is gewoon pijnlijk en onacceptabel."

Het viel Doornbos op dat Alex Albon aan het einde van de race sterker wordt. De Thaise coureur pakte zijn eerste podium in de Formule 1. "De Red Bull is goed met een lege brandstoftank en de rode band. Je ziet echt dat de RB16 tegen het einde van de race onder die omstandigheden goed tot zijn recht komt. Albon's tempo lijkt goed en als je dan zijn inhaalactie op Daniel Ricciardo ziet, kun je wel stellen dat hij echt laat kan remmen. Hij heeft terecht zijn eerste podium in de Formule 1 gehaald."Wil je nog meer genieten van gave racebeelden? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS