Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Robin Frijns wederom in de LMP2 met Team WRT: "Het ziet er veelbelovend uit om..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 februari 2023 15:01

Team WRT heeft haar line-up verder bekend gemaakt voor de LMP2-klasse in het FIA World Endurance Championship voor 2023. Robin Frijns neemt dit jaar weer plaats in de prototype van het team. Samen met Sean Geleal en Ferdinand Habsburg gaat hij rijden in de auto met het startnummer 23.

Robin Frijns


Voor Frijns en Habsburg gaat het het derde jaar bij het team zijn en is het een hernieuwde samenwerking. Het tweetal reed ook al in 2021 samen tijdens het succesvolle debuutseizoen van het Belgische team. De twee coureurs wonnen toen zowel de titel in de LMP2-klasse van het FIA WEC, alsmede de 24 uur van Le Mans. Voor Geleal wordt dit het tweede jaar bij het team van Vincent Vosse. De coureurs in de tweede auto waren reeds eerder aangekondigd. In de auto met het nummer 41 nemen Rui Andrade, Louis Delétraz en Robert Kubica plaats.

“We zijn blij om onze andere line-up voor 2023 FIA WEC aan te kondigen, welke, zoals je kunt zien, geen verrassingen bevat”, aldus teambaas Vosse. “Robin, Sean en Ferdi waren al onderdeel van de WRT-familie. Zij zijn allemaal belangrijk geweest voor het succes van ons LMP2-programma. Samen met Rui, Louis en Robert, vormen zij een sterke set coureurs, wat een absolute ‘must have’ is in zo’n competitieve omgeving. We hebben grote doelen en we kunnen niet wachten om terug op de baan te zijn voor de eerste race.”

Ook Robin Frijns is blij dat hij dit jaar wederom met het Belgische team van WRT terugkeert in het FIA WEC en kan niet wachten om met de twee coureurs de auto te delen. “Ik ben blij om terug te zijn in het WEC om te rijden voor WRT, de afgelopen twee seizoenen waren behoorlijk succesvol”, aldus de Limburger. “Hoewel we vorig jaar een van de snelsten waren, waren er een paar problemen. Vooral Le Mans deed ons enorm pijn in het kampioenschap, ondanks dat we drie andere races wonnen! Het weer delen van de auto met Sean en mijn andere goede vriend Habsburg, waarmee ik twee jaar terug de auto deelde toen we het kampioenschap en Le Mans wonnen. Dus het ziet er veel belovend uit om weer een succesvol seizoen te hebben!”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS