Formule 1

Romain Grosjean stapt over naar IndyCar: "Ik ben alleen nog niet klaar voor de ovals"

Uitgegeven door Bart • 3 februari 2021 16:38

Romain Grosjean heeft vandaag bekendgemaakt dat hij dit seizoen in de IndyCar gaat rijden. De 34-jarige Zwitserse Fransman beleefde twee maanden geleden een horrorcrash tijdens de Grand Prix van Bahrein, maar zijn herstel vordert gestaag en daardoor kan de voormalig Haas-coureur zijn overstap naar Dale Coyne Racing aankondigen.



Grosjean belegde een persconferentie op Twitch en zei daarin enorm uit te kijken naar het racen in Amerika. "Ik had meerdere mogelijkheden, maar mijn voorkeur ging echt uit naar de IndyCar. Al ben ik nog niet klaar voor de ovals."

Afgelopen seizoen had Grosjean vanwege de slechte Haas weinig in te brengen in de Formule 1. In Amerika verwacht hij competitiever te zijn. "Het veld zit in de IndyCar veel dichter bij elkaar dan in de Formule 1. Ik hoop uiteraard voor podiums en overwinningen te kunnen strijden."

Uiteraard ging een deel van de persconferentie over het herstel na zijn crash in Bahrein. "Mijn linkerhand is nog niet genezen, maar dat duurt niet lang meer. Binnenkort kan ik weer in een raceauto stappen en een nieuw hoofdstuk aan mijn carrière toevoegen."

Romain Grosjean

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS