Formule 1

Romain Grosjean trekt de Formule 1-deur nog niet dicht: "Je weet nooit wat je te wachten staat in de toekomst"

Uitgegeven door Frank Korsel • 3 februari 2023 08:02

De Formule 1-loopbaan van Romain Grosjean eindigde hard in de muur, waarna de Fransman uit zijn brandende Haas moest vluchten. Niet echt een optimale manier om het Formule 1-boek af te sluiten, maar de IndyCar-coureur sluit een volgend hoofdstuk in de koningsklasse niet uit.

Romain Grosjean

Sinds zijn ongeluk in Bahrein is er veel veranderd voor Grosjean, hij verruilde het rustige Zwitserland in voor Miami, Florida en rijdt hij tegenwoordig in de IndyCar-series. Daarnaast reed hij voor het team van Lamborghini afgelopen weekend de 24 uur van Daytona. Grosjean realiseert zichzelf ook hoe anders zijn leven er nu uitziet: “Ik realiseerde me één ding: je kunt nooit 'nooit' zeggen. Ik vertelde mijn vrouw dat ik nooit in de VS zal wonen, dat ik niet zal deelnemen aan de Amerikaanse series en dat ik de Indy 500 niet zal starten. En ik heb het allemaal gedaan!”

“Je weet nooit wat de toekomst brengt. Nu rijd ik graag in IndyCar en voor Lamborghini in uithoudingsraces - ik vond de juiste balans voor mezelf. Maar de Formule 1 blijft het toppunt van de autosport en als ik een aanbod krijg van een team dat kan winnen, dan zeg ik ja.”

Michael Andretti maakt graag zijn intrede in de Formule 1 en Grosjean zou open staan voor een nieuw avontuur: “Ze hebben veel werk te doen, zoals Haas in hun tijd moest doen. Op dit moment zal ik zeggen dat wanneer ik kies tussen Andretti in de Formule 1 en IndyCar, ik voor IndyCar zal kiezen, maar nogmaals, je weet nooit wat je te wachten staat in de toekomst. Als het op details aankomt, kunnen er dingen veranderen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS