Formule 1

Ross Brawn waarschuwt dat F1 op bepaald moment een positief COVID-resultaat zal krijgen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 juli 2020 09:15 • Print artikel

SPIELBERG - Formule 1-directeur Ross Brawn heeft benadrukt dat het kampioenschap het zich niet kan veroorloven om zelfgenoegzaam te worden over het coronavirus. Hij waarschuwt dat een positief COVID-resultaat waarschijnlijk op 'een bepaald moment' te verwachten is.

Ross Brawn F1

Het F1-personeel wordt geconfronteerd met strikte protocollen om ervoor te zorgen dat alle activiteit veilig kan plaatsvinden in een 'gesloten-deur'-omgeving. Al het personeel moet een negatieve test kunnen overleggen voordat het op reis gaat en het wordt om de vijf dagen rigoureus getest tijdens de wedstrijden. De teams worden gedwongen in 'bubbels' te werken om het risico op verspreiding van het virus tot een minimum te beperken.

De sport heeft tot nu toe meer dan 8.000 tests op personeel uitgevoerd. Ze waren allemaal negatief. Maar Brawn is op zijn hoede voor zelfgenoegzaamheid. "Ik denk dat we moesten herstellen van de schok van Melbourne. Toen we terug naar huis waren gekeerd, begonnen we na te denken over wat we konden doen om weer te gaan racen", zei Brawn.

"Ik denk dat gemotoriseerde sporten erg goed zijn in logistiek, erg goed in het organiseren van plan A, plan B, plan C, dat is wat we de hele tijd doen. Met de FIA, Formule 1, promotors, met de teams, zijn we begonnen met regelmatige bijeenkomsten om een plan uit te werken voor een terugkeer naar het racen."

"Het concept van de grote bubbel betekent dat we op een gegeven moment een positieve uitslag krijgen, maar we hopen dat we het dan kunnen beheersen en het risico tot een minimum kunnen beperken. Mijn vrouw was nogal bezorgd dat ik hier zou zijn en ik zei dat dit de veiligste plek voor mij zou moeten zijn. Dat was ook het doel."

"Iedereen wil graag racen, zolang we maar een veilige omgeving bieden om het te doen", voegde Brawn eraan toe. "We moeten ervoor zorgen dat Formule 1, dat een internationale sport is die zich over de hele wereld beweegt, geen sport wordt die COVID naar een land brengt."

"We moeten een organisatie zijn waarbij landen erop kunnen vertrouwen dat we een veilige activiteit organiseren."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS