Autosport Internationaal Toerwagens • Grand Am

Rubens Barrichello keert terug in de 24 uur van Daytona

Uitgegeven door Dirk Kempen • 8 januari 2015 20:18

Voormalig Formule 1 coureur Rubens Barrichello komt dit jaar voor de tweede maal in zijn carrière uit in de 24 uur van Daytona. Na een onsuccesvol avontuur in de GT klasse in 2013 rijdt de Braziliaan dit jaar in de P klasse. Na enkele kwakkelende jaren in de Formule 1 en IndyCar was 2014 een succesvol jaar voor de ervaren Barrichello. De voormalig coureur van onder andere Ferrari in de Formule 1 won het populaire Braziliaanse Stockcar kampioenschap.

Rubens Barrichello

Op 24 en 25 januari neemt de 42-jarige Barrichello deel aan de belangrijkste endurancerace van de Verenigde Staten. In de P categorie rijdt hij samen met teamgenoten Ryan Hunter-Reay, Brendon Hartley en Scott Mayer voor Starworks Motorsport. Het team zet een Porsche aangedreven Riley Mk. XXVI in.

Starworks Motorsport is een Amerikaans team dat sinds 2010 endurance races rijdt en onder leiding staat van voormalig coureur Peter Baron. In 2012 won het team de titel in de LMP2 klasse van het World Endurance Championship. Starworks Motorsport komt ook uit in de PC categorie van het United SportsCar Championship met onder andere Renger van der Zande.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS