Formule 1

SILLY-SEASON F1: Ontevreden Zhou slaat terug na 'stomme geruchten'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 augustus 2024 20:20

Zhou Guanyu, coureur bij Sauber, is boos over geruchten over zijn toekomst in de Formule 1. Hij noemt verhalen over zijn sponsorgeld ’respectloos’.

Guangyu Zhou F1


Oud-wereldkampioen Jacques Villeneuve zei dat Zhou ‘geen zitje in de F1 verdient’, ondanks zijn ‘grote hoeveelheid geld’. Zhou, de eerste Chinese F1-coureur, heeft nog geen stoeltje voor 2025.

Volgens Duitse media heeft Zhou €30-35 miljoen geboden aan Haas, maar zonder succes. Zhou ontkent dit: "Er zijn veel domme geruchten in de media. Mensen zeggen dingen als: 'Ik weet niet hoeveel geld ik meebreng', 'Ik praat met één van de andere teams' - niet hier bij Sauber. Ik ga niet zeggen welk team, maar ze hebben net het vertrek van een coureur aangekondigd."

Zhou heeft sinds 2022 slechts twaalf punten gescoord. Villeneuve denkt dat een reserverol voor Zhou ‘een geweldig resultaat’ zou zijn voor een team. Audi, dat Sauber overneemt, kijkt naar andere coureurs voor 2025.

Zhou's teamgenoot Valtteri Bottas lijkt te blijven voor 2025. Hij plaatste een foto van zijn racenummer op een Audi auto.

Zhou sluit af: "Ik wou dat ik dat bedrag had, misschien zou ik kunnen investeren in Sauber en het in mijn voordeel gebruiken."

Zhou blijft strijdvaardig: “Er zijn gewoon veel geruchten, wat best grappig is om te zien, maar ze zijn ze ook respectloos."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS