Autosport BE • Autosport BE Diversen

Safety car bepaalt eerste race Fiësta Cup België

Uitgegeven door Dirk Kempen • 1 juli 2018 10:39

Ondanks een wisselvallige aanloop naar de eerste race, waarbij er enkele maanden van organisatie gewisseld werd, stonden er vijftien Ford Fiësta's aan de start van de eerste race. Jens Verbesselt had de beste start. De 25-jarige rijder uit Machelen, Vlaams-Brabant ging van de vierde naar de eerste plaats. Achter hem sloot Phil Bastiaans aan, die als tiende(!) gestart was.
null
Bastiaans, in het verleden Dutch GT4 kampioen, ging Verbesselt in de derde ronde voorbij. De race werd onderbroken na een harde crash. Martin Leburton, een ervaren VW Fun Cup coureur, stond in de bandenstapels. In de Bianchi bocht had de Brusselaar zijn rempunt gemist met veel schade tot gevolg. Hierna eindigde de race achter de safety car. "Dit zijn lastige auto's om te racen," sprak de ervaren Bastiaans na de race. "Deze auto's hebben weinig vermogen, daardoor moet je het momentum houden om snel te gaan." Bastiaans is dit weekeinde eenmalig in de Fiësta Cup. "Dit kampioenschap is voor jonge talenten, ik wil dit feestje niet voor hun verpesten."

Achter Bastiaans werd een andere ervaren man tweede, Bert Longin. Jens Verbesselt moest genoegen nemen met de derde plaats.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS