Formule 1

Sebastian Vettel roept op tot 'transparantie' na onderzoek Christian Horner bij Red Bull

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 april 2024 10:00

Sebastian Vettel heeft gesproken over de behoefte aan ‘transparantie’ nadat het onderzoek naar Christian Horner door Red Bull GmbH werd afgewezen. Dit om ‘meer een mening’ te hebben over het onderwerp.

Sebastian Vettel F1


Een vrouwelijke Red Bull-werknemer diende een klacht in over vermeend ongepast gedrag tegen haar teambaas, maar na een onderzoek door het moederbedrijf van het team werd de klacht verworpen. Omdat het een privébedrijf is, werden er geen details over het onderzoek of de inhoud ervan openbaar gemaakt.

Vettel won al zijn vier wereldkampioenschappen met Horner als teambaas bij Red Bull van 2010 tot 2013, voordat hij in 2015 naar Ferrari vertrok.

Terwijl zijn voormalige team momenteel bezig is aan een nieuwe dominante reeks met Max Verstappen achter het stuur, heeft de conversatie rondom hen dit seizoen tot nu toe gedomineerd door hun situatie buiten het circuit.

Horner heeft de beschuldigingen tegen hem altijd ontkend, en de beschuldigingen werden in de dagen voorafgaand aan de seizoensopener in Bahrein van tafel geveegd.

In een gesprek met Kay Burley op Sky News over de huidige situatie bij Red Bull, zei Vettel: "Er is duidelijk veel gepraat sinds het begin van het jaar. Met dit soort dingen is het altijd moeilijk om alles te weten. Het zou mooi zijn als er gewoon meer transparantie was, zodat je meer een mening zou kunnen hebben.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS