Formule 1

"Sebastian Vettel gaat niet naar een team om gridvulling te zijn! Het einde van iets betekent altijd..."

Uitgegeven door Bart • 20 mei 2020 19:14 • Print artikel

De afgelopen week heeft ongeveer iedereen in de Formule 1 zijn of haar mening over het vertrek van Sebastian Vettel bij Ferrari. Vooral de toekomst van de 32-jarige Duitser wordt besproken. De enige denkbare oplossing lijkt Renault, maar op dat stoeltje aast ook Fernando Alonso. AlphaTauri-teambaas Franz Tost denkt dat Vettel eerder stopt dan voor de Franse renstal tekent.

Franz Tost


Tost en Vettel werkten in 2007 en 2008 samen bij het team van Toro Rosso en kent hem goed. "Sebastian is geen coureur die in de Formule 1 wil rijden omdat het de Formule 1 is", zegt Tost in de Oostenrijkse krant Kronen Zeitung. "Hij gaat niet naar een team om gridvulling te zijn. Het einde van iets betekent altijd de start van iets nieuws."

Volgens Tost is Vettel nog altijd goed genoeg om een vijfde wereldtitel te veroveren. "Hij heeft alleen de juiste auto nodig. Het hangt dus af van welk stoeltje hij weet te bemachtigen. Als hij een goede auto heeft, heeft hij een goede kans om nog een keer wereldkampioen te worden. Ik ken Sebastian goed en ik weet zeker dat dat zijn doel is."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS