Formule 1

Sebastian Vettel over Silverstone: "De wind kan een grote factor zijn"

Uitgegeven door Bart • 31 juli 2020 13:17 • Print artikel

Zondag staat de 71e Grand Prix van Groot-BrittanniŽ op het programma en de Britse race is samen met de Italiaanse Grand Prix de enige race die ieder jaar op de F1-kalender heeft gestaan. Voor Silverstone is het de 54e keer dat de Formule 1 een bezoek brengt. Ferrari-coureur Sebastian Vettel wist de Britse Grand Prix in 2009 en 2018 te winnen en kijkt uit naar aanstaand weekend.

Sebastian Vettel


"Silverstone is een fantastisch circuit", reageert de 33-jarige Duitser van Ferrari. "Ik denk dat iedereen het wel een gaaf circuit vindt. Silverstone ligt op een oud vliegveld en daarom is het breed opgezet. De wind heeft vrij spel en kan zeker een factor spelen in de handling van de auto. Daardoor kan een auto lastig te besturen zijn, maar de wind kan in sommige bochten ook bruikbaar zijn."

"Het weer en de temperaturen kunnen redelijk onvoorspelbaar zijn en dat maakt het lastiger om de juiste balans te vinden", vervolgt Vettel. "We moeten afwachten hoe onze auto op dit circuit reageert. Het is weer een heel andere baan dan Oostenrijk of Hongarije. Silverstone heeft juist veel snelle bochten.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS