Formule 1

Sebastian Vettel volledig verrast door Charles Leclerc: “We zaten al met zijn drieën naast elkaar”

Uitgegeven door Bart • 12 juli 2020 18:02 • Print artikel

De tweede race van het seizoen zat er voor Ferrari al na drie bochten op. Sebastian Vettel werd aangetikt door zijn teamgenoot Charles Leclerc en wist met een kapotte achtervleugel nog wel de pits te bereiken, maar zijn race was over. Even later moest de Monegask ook stoppen vanwege te veel schade aan zijn vloer.

Sebastian Vettel


In een interview met Sky Sports F1 zei Vettel dat hij verrast werd door de poging van zijn jonge teamgenoot. "Ik was aan het vechten met twee andere auto's, dus we zaten al met zijn drieën naast elkaar in die bocht. Daarom was ik verrast dat Charles aan de binnenkant kwam. Ik had niet verwacht dat hij daar iets zou proberen. Er was ook totaal geen ruimte."

"Dit is enorm balen en was zeker te voorkomen geweest, maar ik kon niet veel anders doen", aldus Vettel. "Ik reed al voorzichtig, omdat het daar zo druk was. Er was geen ruimte en daarom raakten we elkaar. De auto voelde wel een stuk beter dan vorige week. Daarom is het extra jammer dat we niet meer data hebben kunnen verzamelen met deze update."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS