Formule 1

Sebastian Vettel wijst Valtteri Bottas aan als schuldige voor crash bij herstart: "Niet eerst op het gas en dan weer stoppen"

Uitgegeven door Bart • 14 september 2020 10:19 • Print artikel

De start van de Grand Prix van Toscane op het circuit van Mugello verliep bijzonder chaotisch. Kort na de start ging het mis voor Max Verstappen en Pierre Gasly en na de herstart was er een megacrash waarbij vier coureurs uitvielen. Sebastian Vettel zag het van achter gebeuren en kon maar net alles en iedereen ontwijken. De viervoudig wereldkampioen van Ferrari vond dat de leider van dat moment Valtteri Bottas schuld had aan de crash.

Crash Mugello


"Dit was totaal onnodig", aldus Vettel in een reactie aan het Duitse Motorsport Total. "Als leider moet je je hiervan bewust zijn. Als je wilt wachten, moet je ook lang wachten, maar niet eerst op het gas gaan en dan weer stoppen."

De leider mag het tempo aangeven, maar als je uit de laatste bocht komt, is het voor de achterhoede moeilijk te zien als er weer afgeremd wordt. "Als je ineens afremt op het rechte stuk, is het een logisch gevolg dat je een crash met vijf tot tien auto's krijgt."

Voor Vettel was het een race om snel te vergeten, al hield hij er wel een WK-punt aan over. "We hadden niet de snelheid om mee te doen. Meer zat er niet in. Ook niet nu we met maar één motorstand mogen rijden. Dat geldt voor iedereen, maar dit is wat we maximaal kunnen doen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS