Formule 1

Sergio Pérez leeft in een 'nachtmerrie' en zijn kansen om in de F1 te blijven worden in twijfel getrokken

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 juli 2024 12:09

Davide Valsecchi, die zag hoe Max Verstappen op de Red Bull Ring een groot gat had geslagen met Sergio Pérez, waarschuwde de Mexicaan dat 'dit niet het gat is' dat de toekomst van een coureur garandeert.

Sergio Pérez en Christian Horner F1


Hoewel Pérez onlangs een nieuwe tweejarige verlenging bij Red Bull tekende, heeft zijn groeiende achterstand op Max Verstappen op de baan en in het klassement de vraag doen rijzen of Red Bull spijt heeft van de beslissing.

Op de vraag of Pérez 'vast' zat voor volgend seizoen, zei Valsecchi tegen de podcast F1 Nation: "Een goede vraag. Ik weet het niet. Ik heb altijd van Checo Pérez gehouden. Ik heb hem nooit gezien als het beste talent ter wereld, maar hij was een ongelooflijk solide coureur voordat hij naast Verstappen bij Red Bull kwam. Maar daar daag je de beste coureur aller tijden uit, daag je de nieuwe wereldkampioen uit en wordt het leven moeilijker."

"De coureur die teamgenoot is van de kampioenen is als een nachtmerrie. Hij levert niet. Hij is in staat om dichter bij de stop te blijven en om solide te rijden zoals hij de afgelopen jaren in de Formule 1 heeft bewezen, maar vandaag lukte het hem niet Hülkenberg in te halen voor de zesde plaats..... In het huis van Red Bull moet hij schitteren en daarin heeft hij gefaald. Ik hoop voor hem dat hij briljant rijdt in een van de volgende races, want ik weet dat hij beter kan."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS