Formule 1

Sergio Pérez onthult Red Bull-problemen die nu ook Max Verstappen treffen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 september 2024 05:01

Sergio Pérez gelooft dat Max Verstappen nu ook de effecten voelt van de problemen met de Red Bull RB20 die hem al eerder dit seizoen parten speelden.

Sergio Pérez Red Bull Racing F1


De Red Bull-teamgenoten Verstappen en Pérez waren kansloos. Het team loopt het risico om spoedig de leiding in het constructeurskampioenschap te verliezen aan McLaren, die tweede en derde werden. "De problemen zijn al lang bij mij aanwezig", vertelde Pérez aan de media. "Eerder dit jaar leken ze mij meer te raken dan Max. Nu lijken ze ook bij Max te komen."

Pérez onthulde dat Red Bull's problemen in Monza 'zeer vergelijkbaar zijn met die in Zandvoort', ondanks de grote verschillen tussen de circuits. Hij legde uit dat de balans van de RB20 momenteel het grootste probleem is.

De Mexicaan vreest dat Red Bull moeite zal hebben om tijdens de Grands Prix vooruitgang te boeken: "Op dit moment is de disconnectie in de balans waarmee we te maken hebben het grootste probleem. We kunnen soms competitieve rondetijden rijden, maar het is erg moeilijk om vooruitgang te boeken."

"Je pusht met insturen niet zo hard, dus hopelijk brengt dat ons terug en kunnen we een sterkere race-pace hebben. Maar het zal erg moeilijk worden", concludeerde Pérez.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS