Formule 1

'Sergio Pérez nadert einde bij Red Bull na laatste kwalificatie-drama'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 juli 2023 12:01

SILVERSTONE - Sergio Pérez nadert mogelijk het einde van zijn Red Bull-carrière na de zoveelste kwalificatie-echec tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië.

Sergio Pérez Red Bull F1


Dat is de mening van voormalig W Series-coureur Alice Powell, die in verwarring is gebracht door de worstelingen van de Mexicaan in wisselende omstandigheden. Pérez werd als 16e geklasseerd in een door regen geteisterde kwalificatie op Silverstone, terwijl teamgenoot Max Verstappen zijn zevende poleposition van het seizoen 2023 voor zich opeiste.

Pérez' laatste kwalificatie-drama betekent dat hij nu al vijf kwalificaties niet in Q3 is gekomen. Meer dan twee maanden geleden in Miami startte hij voor het laatst in de top 10.
In slechts vier van de 10 rondes dit seizoen bereikte hij het derde deel van de kwalificatie, nadat hij in Australië, Monaco, Spanje, Canada en Oostenrijk op pijnlijke wijze vroegtijdig de kwalificatie verliet in een RB19-auto die in 2023 elke race won.

Powell, die samen met W Series-kampioen Jamie Chadwick als commentator optrad tijdens Channel 4's televisie-uitzending van de kwalificatie op Silverstone, vreest dat Pérez' laatste mislukking de aandacht voor zijn plaats bij Red Bull alleen maar zal vergroten.
Ze zei: "Hij zei dat hij moeite had met de auto in die wisselende omstandigheden. Die omstandigheden zijn lastig, maar Jamie en ik waren aan het kletsen en zeiden: 'Maar hij is zo snel op de echte, zware stratencircuits', dus we komen er niet helemaal uit.”

"Hij lijkt gewoon niet te presteren als het er echt toe doet en het is hoe dan ook moeilijk om het tegen Max op te nemen als teamgenoot. Misschien gaat het wel richting het einde voor Pérez."

Nadat hij had beweerd dat hij Verstappen kon verslaan voor de titel in 2023 nadat hij twee van de eerste vier races had gewonnen, is Pérez sindsdien slechts twee keer op het podium geëindigd en staat hij momenteel 81 punten achter zijn teamgenoot in de rijdersstand.

Na een gebrek aan bandentemperatuur te hebben gegeven als reden voor zijn uitschakeling in Silverstone, vindt Chadwick dat Pérez te snel naar excuses grijpt in het licht van zijn recente slechte prestaties. “Een van de dingen die ik de laatste tijd aan Checo heb gemerkt, is dat hij naar excuses grijpt.”

"Dat is heel makkelijk om als coureur te doen - je gaat altijd op zoek naar de reden waarom je niet snel bent - maar enige verantwoording is belangrijk. Ik weet niet zeker wat er achter de schermen gebeurt. Hij zegt hier dat hij de banden niet helemaal goed prepareerde en ze niet helemaal had hoe hij ze wilde, maar Alex Albon stond vlak achter hem in de rij in de pitstraat en toch slaagde hij erin om een voorsprong te pakken.”

"Dus ik denk dat hij zich moet verantwoorden. Hij is duidelijk snel genoeg. Hij is snel op de stratencircuits, hij heeft het soms moeilijk in wisselende omstandigheden, maar we moeten die prestaties nu in elke sessie zien."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS