Formule 1

Sergio Perez moest hard werken voor P3: "In het begin was de Red Bull niet goed te rijden door de wind"

Uitgegeven door Bart • 20 juni 2021 17:04

De slotfase van de Grand Prix van Frankrijk werd een succesverhaal voor het team van Red Bull. In de voorlaatste ronde haalde Max Verstappen zijn concurrent Lewis Hamilton in en kort daarvoor flikte Sergio Perez hetzelfde bij Valtteri Bottas. Zo vergrootte Red Bull de marge op Mercedes naar 37 punten.

Sergio Perez


In de beginfase zag het er niet naar uit dat Perez een rol van betekenis zou zorgen in de strijd om de podiumplaatsen. In de eerste ronden verloor hij snel terrein ten opzichte van Verstappen, Hamilton en Bottas. "In de eerste vijf tot tien ronden was de Red Bull niet goed te rijden door de wind."

"We reden met minder downforce en het was heel lastig om de top 3 bij te houden. Daarna ging de wind wat liggen en werd de baan ook beter. Daardoor kwam ik weer in mijn ritme. We konden tijdens de eerste stint langer door rijden en dat heeft zich aan het einde van de race uitbetaald."

Perez had net als Verstappen flink last van bandenslijtage. "Dat ging sneller dan verwacht. De slijtage kwam eigenlijk te vroeg, maar als team hebben we het geweldig gedaan. Ik ben blij dat Max gewonnen heeft en dat we goede punten voor het team hebben kunnen scoren."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS