Formule 1

Sergio Perez toch weer vol vertrouwen naar Silverstone: "Ik heb deze week wat rust genomen en ben er fysiek..."

Uitgegeven door Bart • 6 juli 2023 19:01

Sergio Perez reikte in de laatste vier kwalificaties in de Formule 1 niet tot Q3. In Oostenrijk was de Mexicaanse teamgenoot van Max Verstappen wel snel, maar werd tot drie keer toe in Q2 een tijd afgenomen vanwege het overschrijden van de track limits. Na de tweede plaats in de sprintrace en een opmars tot het podium in de hoofdrace is het zelfvertrouwen bij Perez weer terug.

Max Verstappen


In zijn vooruitblik op het weekend in Silverstone kijkt Perez tevreden terug op het weekend in Spielberg. "Uiteindelijk was het gewoon een geweldig weekend. Het was mooi om weer op het podium te staan. Het hele weekend had ik een goed gevoel in de auto en de snelheid was echt aanwezig. Ook op zondag was de auto goed en ik kon mooi naar voren komen. Ik was niet 100 procent fit, maar het team heeft me er goed doorheen geholpen. We hebben het gewoon heel goed gedaan."

Nu staat Silverstone al meteen weer voor de deur en Perez gaat voor de overwinning. "Ik ga met vertrouwen naar Silverstone. We moeten alle stappen in een weekend zo goed mogelijk doorlopen. Ik heb deze week wat rust genomen en ben er fysiek weer helemaal klaar voor. Deze vorm wil ik vasthouden tot de zomerbreak."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS