Formule 1

Sky Sport F1: Martin Brundle neemt het op voor wedstrijdleider Michael Masi: "Hij heeft te veel op zijn bordje"

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 december 2021 11:37

Michael Masi nam een uitzonderlijk besluit tijdens de laatste safetycar in de eindfase van de Grand Prix van Abu Dhabi. Om Lewis Hamilton en Max Verstappen te laten racen, besloot hij niet alle auto’s zich te laten ontdoen van een ronde, maar slechts de vijf auto’s tussen het tweetal. Het stuitte op woede van Mercedes, die de titel van Lewis Hamilton daarmee in rook op zagen gaan. Martin Brundle, commentator bij Sky Sport F1 vraagt begrip voor de wedstrijdleider, die volgens de oud F1-coureur te veel om handen heeft.

Max Verstappen F1 World Champion

“Micheal Masi heeft iets nodig. Herbie Blash was Charlie Whitings rechterhand. Michael heeft meer mensen om zich heen nodig”, aldus Brundle na de race in Abu Dhabi, tegenover Sky Sports F1. “Ik denk dat hij te veel op zijn bordje heeft, rondrennen om te kijken naar nieuwe Grands Prix. We hebben er nu 23 die er aankomen, over 13 weken hebben we het volgende seizoen. Hij heeft wat steun nodig naar mijn mening.”

“De sportieve regels zijn 99 pagina’s en je moet elk woord hiervan nauwkeurig lezen, omdat ze allemaal wat betekenen. Je zult nog steeds niet met een regelgeving komen voor elk mogelijk gevolg voor de omstandigheden, zoals we hebben gezien. Dat kan niet. Het gaat altijd, uiteindelijk, op een punt komen dat het een besluit van de scheidsrechter is, een uitspraak op de beoordeling van de scheidsrechter. Hetzelfde geld voor voetbal, rugby, cricket, wat een goed voorbeeld is, ergens tussen die lijnen is het de scheidrechter die een beoordeling doet en je moet hem het ultieme respect geven.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS