Formule 1

Sky Sports F1 - Lando Norris wilde weg bij McLaren: “Ik heb er over nagedacht”

Uitgegeven door Frank Korsel • 3 augustus 2023 15:02

De laatste paar races zit het team van McLaren in de lift, met twee podiumplekken in drie races kan Lando Norris de eerste seizoenshelft in ieder geval positief afsluiten. Hoe anders was dat aan het begin van het seizoen, toen eindigde de McLaren in het achterveld. Norris dacht er toen series over na om het team van McLaren de rug toe te keren.

Lando Norris


Norris heeft tot 2025 een contract bij het Britse team, maar goed, contracten in de Formule 1 zijn er om verbroken te worden. Aan het begin van het seizoen was McLaren nergens te vinden, zowel Norris als teamgenoot Oscar Piastri eindigde in de achterste regionen van het veld en het seizoen leek gedoemd om te mislukken. Vanaf de Grote Prijs van Miami ging het al beter en werden er punten gescoord, maar tijdens de race op de Red Bull Ring zag McLaren de updates pas écht werken. Norris eindigde op P4 en scoorde de races daarna twee podiumplekken, dat deed hem goed.

Tegenover Sky Sports vertelde hij het volgende over de eerste helft van 2023: "Ik wil races en kampioenschappen winnen met McLaren. Ik wil winnen in het papaya-oranje", begint hij opgetogen. "In mijn achterhoofd heb ik er over nagedacht om weg te gaan en is er een soort ongeduldigheid gekomen. Ik heb mezelf afgevraagd of ik dit nog een paar jaar vol zou houden, of dat het nu echt tijd was om naar andere teams te kijken."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS