Formule 1

Sky Sports F1-verslaggever Ted Kravitz: "Kan pijnlijk worden voor Ricciardo als hij niet sneller is dan Nyck de Vries"

Uitgegeven door Bart • 13 juli 2023 05:02

Sky Sports-verslaggever Ted Kravitz noemt het logisch dat Nyck de Vries is vervangen door Daniel Ricciardo. Volgens de Brit is onze landgenoot zelfs uit zijn lijden verlost. De ervaring van Ricciardo zou wel eens van pas komen, maar daar wordt de AlphaTauri AT04 niet in één keer veel sneller van. De Vries moest zich ook bewijzen in één van de minste auto's van de grid.

Daniel Ricciardo


Ricciardo liet tijdens een bandentest met de Red Bull RB19 goede tijden zien, maar daar schuilt volgens Kravitz een gevaar in. "Het waren goede tijden, maar hij rijdt wel in de beste auto van de grid. Daar gaat hij bij AlphaTauri niet in rijden. Dat is één van de langzaamste auto's op de grid."

Kravitz gaat dieper in op het huwelijk tussen De Vries en AlphaTauri. "Het was duidelijk dat dit niet werkt, maar het verrast me dat Ricciardo voor AlphaTauri wil rijden. Die auto is slechter dan de McLaren waar hij vorig jaar in reed. Daniel noemt zijn team AlphaTauri niet eens bij naam, hij wil namelijk niet zeggen dat hij blij is. Puur omdat de auto niet snel is. Wellicht hebben ze hem iets beloofd voor de toekomst. In de komende races zou het wel eens een pijnlijk verhaal kunnen worden als Ricciardo niet sneller is dan De Vries."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS