Formule 1

Sky Sports-analist erg onder de indruk van rijstijl Max Verstappen: “Hij heeft een manier gevonden om…”

Uitgegeven door Frank Korsel • 6 augustus 2023 08:30

Voormalig Formule 1-coureur Martin Brundle is al sinds jaar en dag commentator en analist voor Sky Sports. Daarnaast maakt hij ook iedere week een column. In zijn laatste stuk schreef de Brit over de rijstijl van Max Verstappen, hij is in ieder geval erg onder de indruk.

Max Verstappen Martin Brundle

Brundle haalt direct uit naar de teamgenoot van Verstappen: "Perez in de andere Red Bull had 22 seconden achterstand, zo duidelijk was de controle van Verstappen over zijn altijd bereidwillige auto", begint Brundle.

"Toen Max Sergio te pakken kreeg, was het alsof hij in een andere auto zat omdat hij in staat was om strakkere lijnen te nemen en toch een betere tractie te krijgen bij het verlaten van de bocht. Hij heeft een manier gevonden om snelheid mee te nemen terwijl hij op de Pirelli's blijft passen. Het is een gevoel en finesse die in mijn ervaring erg moeilijk te leren en te bereiken is."

"Het was veelzeggend dat hij, ondanks zijn zeer indrukwekkende voorsprong in het kampioenschap, behoorlijk overstuur was op de radio over hoe dat allemaal afliep, hoewel zijn vriend en ingenieur Gianpiero Lambiase dat resoluut in perspectief plaatste, niet voor de eerste keer, of de laatste."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS