Formule 1

Slecht nieuws voor de Ferrari-fans: "We zullen tot 2022 geen uitdaging voor de F1-titel aangaan"

Uitgegeven door Peter Vader • 31 juli 2020 10:40 • Print artikel

Ferrari-voorzitter John Elkann heeft slecht nieuws voor de fans van het Italiaanse Formule 1-team: de rode auto's zullen vóór 2022 niet competitief zijn. Nadat Ferrari had gehoopt om de jarenlange dominantie van Mercedes dit jaar te doorbreken en zelfs de strijd om de titel in 2020 aan te kunnen gaan, werd het team uit Maranello in de eerste drie races van het seizoen ruw wakker geschud, doordat ze niet alleen werden overtroffen door Mercedes, maar ze ook door teams als Red Bull en Racing Point naar het middenveld terugverwezen werden.

John_Elkann_Ferrari
Ferrari-voorzitter John Elkann: "We zullen tot 2022 geen uitdaging voor de F1-titel aangaan"

Verkeerde kant opgegaan
Ferrari is de verkeerde kant opgegaan met zijn aerodynamische ontwerp en verlies van vermogen. John Elkann heeft niet alleen de handdoek in de ring gegooid voor het kampioenschap van dit jaar, maar hij zei ook dat volgend jaar ook een mager jaar zal zijn voor het meest legendarische team van de F1. Elkann vertelde de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport dat, met de huidige auto's die grotendeels zullen worden doorgeschoven naar volgend jaar, de focus nu ligt op het behalen van winst wanneer de regels voor 2022 veranderen. Hij voegde eraan toe dat hij "volledig vertrouwen" heeft in Team Principal Mattia Binotto, ondanks zijn moeilijke start tot nu toe als teambaas. "Vandaag leggen we de basis om competitief te zijn en weer te winnen wanneer de regels in 2022 veranderen", zei Elkann in een officiële verklaring, "Ik ben er 100 procent van overtuigd. Mattia Binotto, die een jaar geleden het roer van de Scuderia heeft overgenomen, heeft alle vaardigheden en kenmerken om een nieuwe winnende cyclus te starten. Hij was al bij Ferrari ten tijde van Jean Todt en Michael Schumacher. Hij weet te winnen. En vanaf volgend jaar zal hij werken met twee jonge en ambitieuze coureurs, mannen zoals wij."

Ferrari Vettel F1 Hungary

“Er wacht ons een lang pad”
Elkann zei dat de huidige uitdaging van Ferrari vergelijkbaar was met die van de jaren negentig, nadat ze een lange periode in het slop zaten. “Er wacht ons een lang pad”, zei hij. "Toen Todt in 2000 aan die historische cyclus van vijf opeenvolgende wereldtitels begon, kwamen we uit een passieve periode die vanaf 1979, meer dan 20 jaar duurde", aldus een bericht van businesslive.co.za.

Ferrari staat nu vijfde in het constructeurskampioenschap, bijna 100 punten achter op leiders Mercedes - winnaars van alle drie de races tot nu toe. Elkann zei dat hij op de hoogte was van de "structurele zwakheden van hun auto waarmee we al tien jaar leven". Hij voegde toe: "We hebben een reeks structurele zwakheden die al enige tijd bestaan in de aerodynamica en dynamiek van het voertuig. We hebben ook verloren aan motorvermogen. De realiteit is dat onze auto niet competitief is. Je zag het op de track en je zult het weer zien. "

Ferrari lang pad GP Hungary

2020 tot-nu-toe
Charles Leclerc scoorde een vrij gelukkige tweede plaats in de seizoen openende Oostenrijkse GP op 5 juli, terwijl teamgenoot Sebastian Vettel na een botsing tiende werd. Ferrari scoorde niet toen zijn twee coureurs een week later beschamend tegen elkaar botsten aan het begin van de Steiermark GP op hetzelfde circuit. Twee weken geleden was er enige hoop voor het team in Hongarije, toen beide auto's zich kwalificeerden op de derde rij. Hun racetempo was echter te traag, waarbij Leclerc als elfde eindigde en buiten de punten, terwijl Vettel als zesde eindigde. Beide coureurs werden door racewinnaar Lewis Hamilton in de dominante Mercedes, op een ronde achterstand gereden. Na een weekend vrij, is de Formule 1 komend weekend terug met alweer een triple-header, te beginnen met de Britse Grand Prix op het razendsnelle circuit van Silverstone.

Ferrari Hungary geen titeluitdager

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS