Formule 1

Slechte' situatie Mercedes ter discussie na 'emotionele' tirade Toto Wolff

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 november 2023 06:03

Het dramatische resultaat van Mercedes in Brazilië leidde tot een ‘emotionele reactie’ van Toto Wolff, maar Naomi Schiff en Damon Hill vragen zich af of het wel zo erg is als de teambaas beweert. Een zichtbaar aangeslagen Wolff lanceerde een vernietigende aanval op de W14 van Mercedes na een ellendig weekend in Brazilië waarin de auto last had van luchtweerstand en onderstuur en zijn banden vernielde.

Petronas Mercedes AMF F1


Nadat Lewis Hamilton, de enige van de twee Mercedes-rijders die de Grand Prix voltooide, dat deed met meer dan een minuut achterstand op racewinnaar Max Verstappen, ging de tirade van Wolff van 'verschrikkelijk' naar 'ellendig' naar 'deze auto verdient het niet om te winnen'.

Het was een opmerkelijke ommekeer in de stemming ten opzichte van de voorgaande twee weken, toen het team na een tweede plaats tijdens de Grands Prix van de Verenigde Staten en Mexico, voorafgaand aan de DSQ in Austin, de droom om een race te winnen voor het einde van het seizoen nieuw leven inblies. Na Brazilië was die hoop bijna vervlogen. Schiff vraagt zich echter af of de reactie van Wolff een overdreven reactie was op wat volgens haar een eenmalige inzinking was.

"We hebben allemaal Toto's woorden gehoord. Die woorden waren nogal sterk", vertelde ze aan de Sky Sports F1 podcast. "Ik weet niet zeker of het mogelijk een beetje een emotionele reactie is op een moment na de race. Want over het algemeen was het natuurlijk geen geweldig weekend voor ze.”

"Het ontbrak ze aan tempo, ze verbruikten de banden veel meer dan de meerderheid van de teams om hen heen en dat is iets heel ongewoons voor hun auto. Bovendien hadden ze problemen met de betrouwbaarheid. Er ging dus van alles mis. Maar als je terugkijkt naar slechts twee races, hadden ze twee podiumplaatsen in twee races, en die auto ging vooruit in een positief traject. Hoewel het een dramatisch resultaat voor ze was, lijkt het erop dat het eenmalig is.”

"Misschien weten zij meer dan wij, en gezien het feit dat het een Sprint-weekend was, is het mogelijk dat ze zichzelf in de verkeerde richting hebben gestuurd voor wat betreft de set-up, dus ik ben er vrij zeker van dat ze nu grote debriefings hebben."

"Maar ik weet niet of we Toto's reactie met een korreltje zout moeten nemen. Het was nogal een pessimistische kijk op een weekend dat natuurlijk helemaal niet ging zoals ze wilden. Zitten ze nu echt in zo'n penibele situatie? De recente geschiedenis laat zien dat ze er niet zo slecht voorstaan."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS