Formule 1

Steiner: "Natuurlijk verdedigt Wolff Racing Point"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 augustus 2020 12:06 • Print artikel

SILVERSTONE - Günther Steiner heeft het aandeel van Mercedes in de controverse rond de auto van Racing Point in twijfel getrokken. Dit omdat het team uit Brackley zijn klant gegevens heeft verstrekt 'die niet zijn toegestaan'.

Günther Steiner Haas F1


Er is een woordenstrijd losgebarsten in de Formule 1-paddock na het vonnis van de FIA betreffende de brake ducts van Racing Point. Sinds dit seizoen moeten alle teams hun eigen brake ducts ontwerpen en bouwen aangezien de teams ervoor stemden dat dit onderdeel moet worden opgenomen in het overzicht van 'listed parts'.

De stewards verklaarden vrijdag dat de voorste brake ducts legaal zijn, maar dat de achterste brake ducts zijn niet zoals ze ontworpen zijn door Mercedes.

De stewards verklaarden de achterste brake ducts van Racing Point illegaal vanuit een sportief standpunt, niet vanuit een technisch standpunt, wat betekent dat het team ze de rest van het seizoen kan blijven gebruiken.

De FIA heeft Racing Point bestraft met vijftien kampioenschapspunten in mindering en legde het team bovendien een boete op van 400.000 euro.

Renault, Ferrari, McLaren en Williams hebben bekendgemaakt dat zijn voornemens zijn in beroep te gaan tegen die uitspraak omdat ze de straf te mild vinden.

Mercedes-baas Toto Wolff zegt dat ze het as één front opnemen tegen Racing Point. "Ik zie dat er een groep wordt gevormd, een kleine revolutie, in alle opzichten, en ze proberen Racing Point pootje te lichten omdat ik denk dat ze overstuur zijn over de prestaties van de auto van Racing Point", vertelde hij Sky F1.

Steiner zegt dat hij niet verbaasd is dat Mercedes Racing Point verdedigt, nadat het ook de regels brak door het team uit Silverstone te voorzien van informatie die 'niet is toegestaan'.

"Ferrari zou ons nooit data geven voor de remleidingen van vorig jaar voor de auto van 2020 auto omdat het niet is toegestaan. "Dus natuurlijk probeert hij de zaak te verdedigen. Hij doet gewoon zijn werk."

Steiner denkt dat als Mercedes de gegevens heeft overhandigd 'dat bestraft moet worden'. "Maar eerst moeten we er zeker van zijn dat ze dat deden. "Daarom wordt bij het hof van beroep hopelijk meer duidelijk dat men in iets meer detail dan de stewards gisteren deed."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS