Formule 1

Stoelendans Red Bull en AlphaTauri voor 2021: "Dat bepalen Dietrich Mateschitz en Helmut Marko! Eind oktober zullen we..."

Uitgegeven door Bart • 11 september 2020 06:28 • Print artikel

Na de winst van Pierre Gasly in Monza is de line-up van Red Bull en AlphaTauri voor 2021 een hot topic in de Formule 1. De Fransman bakte er vorig jaar als teamgenoot van Max Verstappen weinig van, maar eenmaal terug bij Toro Rosso en nu AlphaTauri presteert hij boven verwachting. Aangezien Alex Albon tegenvalt in de Red Bull zou Gasly wel eens een herkansing kunnen gaan krijgen.

Pierre Gasly Daniil Kvyat


Helmut Marko stelde dat AlphaTauri een leider nodig heeft en dat Gasly die rol prima vervult. De coureur zelf staat wel open voor een terugkeer, al zal teambaas Franz Tost hem graag behouden. "Gasly rijdt geweldig, terwijl Daniil Kvyat wat tegenslagen heeft gekend", zegt Tost in een interview met Sport1. "Soms door de schuld van het team. Zijn crash in Silverstone bijvoorbeeld was de schuld van het team."

Toch lijkt Kvyat plaats te moeten gaan maken, ook door het sterke rijden van Yuki Tsunoda in de Formule 2. Motorleverancier Honda ziet graag een Japanse coureur bij één van de twee teams. "Het is nog te vroeg om onze line-up bekend te maken. Kvyat kan nog niet zo goed met de auto over weg, maar dat kan nog veranderen. Yuki Tsunoda presteert goed in zijn eerste Formule 2-seizoen en moet zo door blijven gaan. Het is vrij simpel: degene die het snelst rijdt, zal het stoeltje krijgen."

"Maar het is niet mijn beslissing welke coureurs er in onze auto's plaatsnemen", vervolgt Tost. "Er zijn twee mensen bij Red Bull die de line-up voor beide teams bepalen en dat zijn Dietrich Mateschitz en Helmut Marko. Eind oktober zullen we meer weten."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS