DTM

Succesvolle revanche: Rast verslaat Müller in Spa-Francorchamps; Robin Frijns viert zijn eerste pole uit zijn DTM loopbaan

Uitgegeven door Peter Vader • 2 augustus 2020 17:35 • Print artikel

Een fraai slotakkoord in de laatste ronde: René Rast won de zondagrace van de DTM in Spa-Francorchamps en nam daarmee met succes revanche voor de race op zaterdag. Terwijl zijn Audi merkcollega Nico Müller (SUI) de kampioen op zaterdag versloeg met een moedige manoeuvre in "Eau Rouge" en "Raidillon", was het Rast op zondag die de beslissende manoeuvre tegen Müller aan het einde van de lange "Kemmel straights" neerzette. Müller bleef achtervolgen tot aan de finish, maar moest lijdzaam toezien hoe hij met 0,483 seconden werd verslagen. Een ander droomresultaat voor Audi, maar bovenal voor Nederland, werd gecompleteerd door Robin Frijns (NED), die zaterdag de eerste pole position uit zijn DTM-carrière vierde.

null

BMW had een goede start, met Sheldon van der Linde als de beste coureur van het merk uit München op de zesde plaats. BMW nam wat huiswerk van Spa-Francorchamps voor hem mee naar huis voor de komende "Double-Header" op de Lausitzring. Sheldon van der Linde (RSA) eindigde dus als zesde, maar ook de andere merkcollega's eindigden niet onverdienstelijk. Lucas Auer (AUT), Jonathan Aberdein (RSA) en Marco Wittmann eindigden als achtste, negende en tiende.

null

Reacties na de 2e DTM 2020-race op Spa-Francorchamps:

Gerhard Berger, 1e voorzitter ITR e.V.
"Een spannende tweede race waarin de strijd om de overwinning werd uitgevochten tot de laatste ronde. Dat is precies hoe het zou moeten zijn. Met twee waardige winnaars dit weekend, die vorig jaar ook de beste waren. Ook Robin Frijns maakte een goede indruk. Dit weekend werd ook deels beïnvloed door de bandensituatie, vooral in de warme omstandigheden op zaterdag, maar dit is ook onderdeel van de autosport. Het enige wat ik had gewild is dat BMW meer op gelijke voet met Audi zou staan. Dat waren ze duidelijk niet dit weekend. Ik hoop dat BMW zijn huiswerk zal doen tot de volgende race op een zodanige wijze dat ze ook een rol kunnen spelen in de strijd om de overwinning. Anders was het een succesvol weekend."

Rene Rast, Audi, winnaar
"Het was een zeer uitdagende race. Ik had een zeer goede start, de auto was veel beter dan gisteren. Nico was erg sterk in zijn eerste stint, en Robin ook. In de tweede stint was ik in staat om hetzelfde tempo te gaan als Nico en hem in te halen. Ik wist dat hij ging om het te proberen in de laatste ronde en ik bereid dienovereenkomstig. Het was geen perfect weekend, maar we zagen wat gisteren niet goed ging. Dat hebben we veranderd en het werkte."

Nico Müller, Audi, tweede plaats
"Ik heb het gevoel dat ik vandaag de race had kunnen winnen. René deed het heel wijs in de laatste ronde. Ik dacht dat zijn defensieve manoeuvre eerder zou komen, dus mijn twee inhaalgereedschappen werden te vroeg vergeven. René heeft zijn volledige ervaring vandaag tot leven gebracht. Hij verdiende deze overwinning, maar ik verdiende het. Ons tempo was erg goed, de jongens gaf me een zeer goede auto. Robin is ook zeer sterk het hele weekend, ik weet zeker dat we zullen zien veel chauffeurs vechten voor het kampioenschap gedurende het seizoen. We hopen alleen dat we ons momentum kunnen vasthouden."

Robin Frijns, Audi, derde plaats
"Gisteren was ik erg blij met mijn allereerste pole position, en dat was wat ik deed met mijn ronde in de kwalificatie van vandaag. Mijn start was niet erg goed, ik werd derde. Ik probeerde mijn banden te sparen en lang buiten te blijven omdat ik me erg comfortabel voelde in de auto. Na de bandenwissel ging ik naar Nico en René. Ik had waarschijnlijk nog een paar ronden nodig om ze in te halen."

null

Uitslag - 2e race, Spa-Francorchamps:
01. René Rast (GER), Audi, 26 Runden in 57.17,254 Minuten
02. Nico Müller (SUI), Audi, + 0,483 Sek.
03. Robin Frijns (NED), Audi, + 5,393 Sek.
04. Jamie Green (GBR), Audi, + 11,080 Sek.
05. Mike Rockenfeller (GER), Audi, + 23,435 Sek.

Snelste ronde: René Rast (GER), Audi RS 5 DTM, 2.08.715 min.
Pole position: René Rast (GER), Audi RS 5 DTM, 2.04,199 min.
Het weer: 20°C, zonnige
afstand:25-27°C, droog

null

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS