Formule 1

TV-TIP: hele zondagmiddag 28 juni staat in het teken van de TT Assen + TIJDSCHEMA

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 juni 2020 07:13 • Print artikel

Op zondag 28 juni -de dag waarop de TT Assen zou plaatsvinden- zendt Eurosport (bekijk de trailer) een special uit, die liefhebbers van de race alsnog aan de buis zal kluisteren. Voor het eerst sinds 1949 is er dit jaar vanwege de coronamaatregelen geen TT Assen. Bij Eurosport is daarom een special van twee uur te zien over de historie van het circuit, de mooiste momenten die daar hebben plaatsgevonden, de successen van Nederlanders en wat het niet doorgaan van de race betekent voor het circuit, het Nederlandse Moto2 team ‘RW Racing GP’ en de coureurs.

Valentino Rossi TT Circuit Assen RaceXpress

In de special rijdt Moto2 coureur Bo Bendsneyder op de motor waarmee Jack Middelburg in 1980 als laatste Nederlander de TT Assen won. Verder komt Wilco Zeelenberg aan het woord over zijn drie podiumplaatsen op Assen, Michael van der Mark, de laatste Nederlandse MotoGP coureur (en huidig WorldSBK coureur) spreekt over zijn ervaringen op de racebaan en neemt ons mee over het circuit en er is een uitgebreid interview met Wereldkampioen Marc Marquez over zijn onvergetelijke TT-momenten. Tenslotte laten bekende MotoGP Coureurs zoals Fabio Quartararo, Jack Miller, Cal Crutchlow en Danilo Petrucci weten wat de TT voor hun betekent en horen we van Valentino Rossi.


Op Eurosport zal de hele zondagmiddag in het teken staan van de TT Assen. Het programma ziet er als volgt uit:

12:00 - 13:00               TT Assen 2017
13:00 - 15:00 TT Assen Special
15:00 - 16:00 TT Assen 2018
16:00 - 17:15 TT Assen 2019


Deze zondagmiddag is tevens een opmaat naar de eerste live MotoGP die weer te zien is op 19 juli, de MotoGP van Jerez. Eurosport zal dat weekend live verslag doen van deze race, zodat racefans niets van de actie hoeven te missen.

Kijk ook eens Formule 1 op het TT-Circuit van Assen!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS