Formule 1

Team Bleekemolen pakt podiums in Oschersleben en Assen

Oschersleben - Team Bleekemolen heeft dit weekend meerdere bekers veroverd en deed dat in de NASCAR Whelen Euro Series en het Nederlands kampioenschap 4-takt van Chrono Karting. Melvin de Groot eindigde in Oschersleben in de EuroNASCAR 2 op de tweede en eerste plaats bij de Legends en miste met P4 maar net het overall podium. Michael Bleekemolen vergezelde hem twee keer op het Legends-podium. Op de TT Junior Track in Assen reed Oliver Bleekemolen naar een knappe derde plaats van de Parolin Rocky F1.



"Het was niet echt een enerverend weekend, al heeft Melvin wel goed gepresteerd", zegt Michael Bleekemolen in een korte terugblik op het weekend op de Motorsport Arena Oschersleben. "We hadden met alle auto's problemen met overstuur. Bij de vorige race in Most ging dat een stuk beter, nu kregen we de setup niet goed voor elkaar. Toch zaten we er niet ver vanaf, maar we zijn niet op de posities geëindigd waar we op hoopten."

In de EuroNASCAR Pro eindigde de #69 van Sebastiaan Bleekemolen op de zevende en achtste positie. Marc Goossens in de #72 Toyota Camry finishte op de vijfde en tiende positie. Het seizoen van de Europese NASCAR wordt in oktober afgesloten op Circuit Zolder.

Vele kilometers verderop, in eigen land op de TT Junior Track in Assen, was er een geweldige prestatie van Oliver Bleekemolen. Samen met tweelingbroer Benjamin en nicht Robin kwamen ze in actie bij het Nederlands kampioenschap 4-takt van Chrono Karting. Oliver kwalificeerde zich in de Parolin Rocky F1 als tweede en zette die goede uitgangspositie om in sterke resultaten. Door twee derde en een tweede plaats eindigde Oliver in het dagklassement op de derde positie. "Het geeft een heel goed gevoel dat ik zo ver naar voren stond. Ik had goede grip en het ging gewoon heel goed. Het heeft ook wel een beetje geholpen dat ik op nieuwe banden reed. Echt heel leuk om om de koppositie mee te strijden."