Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Team RaceArt – Kroymans triomfeert in Portimão; eerste pole position is een feit

Uitgegeven door Peter Vader • 5 augustus 2020 16:56 • Print artikel

MAASTRICHT - Zes jaar na haar laatste bezoek keerde de Ferrari Challenge terug naar Autódromo Internacional do Algarve. Het heuvelachtige circuit zorgde voor twee spannende races, maar bleek geen obstakel voor Roger Grouwels die met twee overwinningen en zijn eerste pole position naar huis gaat.

Team RaceArt – Kroymans triomfeert in Portimão


Kwalificaties
De kwalificatie voor Race-1 op het Portugese circuit werd met een twee-na-beste startplek afgesloten. In de laatste ronde reed Grouwels ‘pole-waardige’ sectortijden, totdat hij in de laatste sector een foutje maakte, waardoor het afmaken van de ronde geen nut meer had. De tijd waarmee hij startpositie 2 behaalde was 1:50.234, achter Ernst Kirchmayr (Baron Motorsport) en vóór Alex Sartingen (Lueg Sportivo).

Het leek erop dat Grouwels geen betere tijd kon neerzetten in Kwalificatie-2, totdat hij tegen het einde Ernst Kirchmayr wist te overtreffen met 0.297 seconden, resulterend in een tijd van 1:48.242 en een eerste startpositie. De tweede en derde positie werden respectievelijk behaald door Ernst Kirchmayr en Alex Sartingen.

Team RaceArt – Kroymans triomfeert in Portimão

Races
Al in de eerste ronde van Race-1 begon het zoeken naar een inhaalmogelijkheid op Ernst Kirchmayr, die uiteindelijk in ronde 4 werd uitgevoerd. De Oostenrijker viel uit vanwege mechanische mankementen en was geen gevaar meer voor Grouwels, die de race met een gat van 7 seconden op Alex Sartingen (Lueg Sportivo) won.

Race-2 ging voor Roger Grouwels van start vanaf de eerste startpositie. Het alsmaar uitlopende gat naar Alex Sartingen werd onderbroken door een safety car. Pas na vier rondes kon deze weer opgeheven worden, echter ging het mis bij de herstart. De grijs-oranje Ferrari 488 Challenge Evo werd vroegtijdig ingehaald door Axel Sartingen, maar Grouwels zette deze situatie al snel weer recht en kon zo als eerste de finishlijn passeren.

Team RaceArt – Kroymans claimt met de geboekte resultaten haar vierde overwinning van het seizoen. Hierdoor wordt de eerste positie in het algemeen klassement met 87 punten bekleedt, 24 punten voor Kirchmayr.

RaceXpress.nl

Blij
Roger Grouwels geeft aan ontzettend blij te zijn met de geboekte resultaten. “Onbekend circuit, nieuwe auto, het team is perfect en hebben me een geweldige auto geleverd. We gaan naar huis met vier trofeeën, dus ik kijk er naar uit om dat door te zetten tijdens de vierde ronde op Mugello.”

Team Manager Marwin Moonen noemt het een ‘bijna-perfect weekend’. “Het afstellen van de auto blijft een aandachtspunt; we zijn nog steeds aan het zoeken naar de juiste balans binnen de krappe marges. Onze engineer en de monteurs konden steeds tijdig reageren op de veranderingen die noodzakelijk waren. Het was bijna een perfect weekend qua resultaten, enkel de pole op zaterdag lukte niet, maar dat hebben we op zondag gecorrigeerd. In Mugello zullen we ons gaan richten op een clean sweep!”

Team RaceArt racexpress

Mugello
De Ferrari Challenge last een korte pauze in en zal verder gaan in het weekend van 28 – 30 augustus op Mugello. Het Italiaanse circuit is gelegen in de heuvels van Toscane en speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van Scuderia Ferrari Formule 1 auto’s. Op 13 september vindt hier tevens de 1000e Grand Prix van de Italiaanse renstal plaats. Het circuit telt 15 bochten die gepaard gaan met lange rechte stukken en meet een totale lengte van 5.245 meter.

racexpress

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS