Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Team RaceArt-Kroymans finisht als eerste in Catalunya na start vanaf de laatste startrij; Roger Grouwels kampioenschapsleider!

Uitgegeven door Peter Vader • 21 juli 2020 12:03

MAASTRICHT – Circuit de Barcelona-Catalunya vormde dit weekend het decor voor een glorieus raceweekend voor Team RaceArt-Kroymans. Het podium mocht twee keer worden beklommen door Roger Grouwels, die nu op een eerste plaats staat in het algemeen klassement.

null

Kwalificaties
In de eerste kwalificatie van het weekend reed Roger Grouwels een tijd van 1:51.533, goed voor een derde startpositie. Op pole stond de Amerikaan James Weiland (Rossocorsa) met daarnaast Ernst Kirchmayr (Baron Motorsport). Ook de tweede kwalificatie resulteerde in een initiële derde startpositie, maar de raceleiding constateerde dat de achterspoiler van de auto van Team RaceArt – Kroymans te hoog was afgesteld. Een tijdstraf resulteerde in de laatste startpositie. De top drie werd respectievelijk bekleed door Ernst Kirchmayr, James Weiland en Fons Scheltema.

null

Race 1
Race 1 begon minder dan verwacht: bij de start verloor Grouwels een positie aan Fons Scheltema (Kessel Racing) en lag daarmee op een vierde plek. Uiteindelijk werd deze teruggenomen en ook Ernst Kirchmayr kon nog ingehaald worden, waardoor Grouwels tweede lag. James Weiland bleek een brug te ver omdat het gat met hem reeds te groot was. Maar uiteindelijk wel een podiumplaats en de snelste rondetijd.

null

Race 2
Race twee startte dus van de laatste startrij maar al in de eerste ronde knokte Grouwels zich naar voren. Van P11 naar P2 in de eerste ronde leverde een ongekend spannende opening van de race op. De jacht was nu op de nummer 1, James Weiland. Na een paar ronden de druk goed opgevoerd te hebben lukte het Grouwels ook hem te passeren, en kon deze eerste positie vasthouden tot het einde van de race. Wederom reed Grouwels de snelste rondetijd tijdens de race (1:52.412).

null

Race tegen de klok
Het was een zwaar weekend waarin de auto niet consistent bleek en daardoor de kwalificatieresultaten nog te wensen over liet, aldus teammanager Marwin Moonen: “Nu de eerste indruk van de Ferrari er een beetje af is, begint Roger beter aan te geven waar de tekortkomingen in de wegligging liggen. In de zoektocht naar een goede setup ging het dan ook mis in de kwalificatie voor race 2. We hebben nog wel wat werk te verzetten. Een uitdaging voor het team, vooral omdat de races zo kort op elkaar gepland staan!” Roger Grouwels kijkt toch terug op een geslaagd weekend en vooral de tweede race zal niet snel vergeten worden. “Ik ben erg tevreden over de race. De start, de eerste bocht en het behouden van mijn positie… alles ging erg goed. Graag wil ik ook het team bedanken, aangezien we op het laatste moment nog een verandering in de setup moesten toepassen waarmee ik de race als eerste kon eindigen.”