Autosport BE • BELCAR

Toch Belcar in Zolder: “Belcar is back on track, it’s going to be a hot Sunday” + KALENDER

Uitgegeven door Johan Vis • 6 augustus 2020 09:29

Het Belcar Endurance Championship 2020 gaat dan toch op komende zondag 9 augustus van start op Circuit Zolder. De eerste race van het nationale circuitkampioenschap moet achter gesloten deuren worden afgewerkt.

Belcar 2020 Zolder

Covid-19 proof
Vorige week werd na een beslissing van de overheid de Zolder Superprix (7-8-9 augustus) geannuleerd. Organisator VRM vond voor het gros van de kampioenschappen een alternatief, maar voor het Belcar Endurance Championship bleek een verplaatsing naar de voorgestelde datum onmogelijk. Als enkel de teams en rijders van de Belcar in de paddock van Circuit Zolder zouden vertoeven, gaf de overheid wel de toestemming om een race te organiseren. Het programma werd aangepast, de technische controle en vrije training vinden op zaterdag plaats, kwalificaties en de race over drie uur op zondag. Vanwege de geldende Covid 19-maatregelen moet het programma wel achter gesloten deuren worden afgewerkt.

Back-on-track
Ook de kersverse directeur Harry Steegmans is enthousiast dat hij en zijn team dit toch nog voor elkaar hebben gekregen. “Belcar is back on track, it’s going to be a hot Sunday”, voegde hij eraan toe. Er zullen een dikke twee dozijn bolides aan de start verschijnen, waaronder acht prototypes in de Belcar 1-klasse. Het gros van de proto-teams kiest voor de bekende Norma, al zal er allicht ook een Wolf te bewonderen vallen.

Bijzondere BMW i8
De Porsche-klasse (Belcar 2) zal opnieuw aantreden met een aantal schitterende bolides uit Stuttgart, terwijl de familie Redant zijn Cayman heeft ingeruild voor een Cup-versie van de ‘Elfer’. Verder zijn er ook enkele auto’s uit de Belgium Racing-stal. Nog meer Belgium Racing in Belcar 3, waar regerend overall Belcar-kampioenen Dylan Derdaele en Nicolas Saelens hun Lamborghini SuperTrofeo trouw blijven. Verder worden er bij de zogeheten ‘Belcar Specials’ nog een Lambo, een hele bijzondere BMW i8 (!) en een McLaren 720s verwacht.

Spectaculair
De nieuwe en spectaculaire BMW M2 CS Clubsport valt met een paar exemplaren te bewonderen in de Belcar 5-divisie, waar het ‘Beierse Bommetje’ het onder andere tegen enkele en al even indrukwekkende Audi’s RS3 LMS zal opnemen. Nog meer BMW-geweld in Belcar 6, al zal daar ook rekening moeten worden gehouden met een Mazda MX-5.

Mooi programma
Op zaterdagmiddag 8 augustus om 16:45u krijgen de proto-, GT- en toerwagen-teams tijdens een vrije testsessie de gelegenheid om de dikke laag stof van hun bolides te blazen, om zo helemaal klaar te zijn voor de kwalificaties op zondagochtend (10:30u). Om 14:30u gaat dan – eindelijk! – de eerste race van het Belcar Endurance Championship 2020 van start, om drie uur later te worden afgevlagd. Na afloop van de wedstrijd zal er een after movie online worden geplaatst, met alle hoogtepunten van de eerste Belcar-race van het jaar. Het wachten was lang en lastig, maar nu kan er eindelijk opnieuw worden geracet!

Belcar kalender 2020:
9 augustus: Belcar Race Day (180’)
4-6 september: Assen DTM (125’ of 180’)
2-4 oktober: American Festival Zolder (180’)
16-18 oktober: Zolder DTM (2 x 120’)
5-8 november: 24 Hours of Zolder

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS