Formule 1

Toto Wolff: De oude Lewis Hamilton is niet meer bij Mercedes

ZANDVOORT - Toto Wolff gelooft dat er een heel andere Lewis Hamilton bij Mercedes racet dan die eerder in zijn carrière in Brackley toetrad. De Britse zevenvoudig wereldkampioen is nu één van de oudere F1-coureurs; hij wordt in januari 39 jaar.



"Hij is altijd geweldig geweest", vertelde Wolff aan de Amerikaanse publicatie Boardroom. "Hij is superbehulpzaam geweest toen het team dat nodig had en die dynamiek gaat beide kanten op. Als hij problemen heeft met de snelheid van de auto proberen we hem te steunen. En als de technici tijdens een raceweekend even niet meer wisten wat ze moesten doen om de auto verder te verbeteren, was hij het die iedereen opvrolijkte en de juiste houding toonde."

Hamilton heeft geen contract voor 2024, maar er wordt wel verwacht dat hij een contractverlenging met Mercedes zal tekenen, omdat beide partijen de afgelopen maanden hebben aangegeven dat ze bereid en bereid zijn om door te gaan. Een formele bevestiging van deze overeenkomst moet echter nog worden aangekondigd.

Maar de Lewis Hamilton van nu is niet helemaal dezelfde die bij Mercedes tekende, toen 'slechts' een eenmalige wereldkampioen toen hij voor 2013 overstapte van McLaren naar Mercedes. Het is een overstap die meerdere kampioenschappen zou opleveren toen Mercedes in 2014 zijn opwachting maakte. Hamilton was weldra op weg om het ongekende aantal van zeven wereldtitels van Michael Schumacher te evenaren. Aan die dominantie kwam een einde in 2021.

Hamilton heeft sinds het eind van dat seizoen geen race meer gewonnen, hoewel hij de GP van Brazilië van vorig jaar met een beetje meer geluk had kunnen winnen tijdens zijn gevecht met Max Verstappen - omstandigheden die teamgenoot George Russell hielpen aan zijn eerste overwinning in de sport.

Maar ondanks het gebrek aan overwinningen is Wolff nog steeds vol lof over Hamilton. Hij noemt hem 'Lewis 2.0' nu Hamilton zich erbij neerlegt dat hij niet langer de belangrijkste coureur in de F1 is. "We zijn allebei erg ambitieus en we vertrouwen op onze ambitie en vastberadenheid", zei Wolff. "Of het nu een geweldige run was of moeilijker zoals nu, het is een partnerschap dat verdergaat dan de racekant omdat we in hetzelfde schuitje zitten. Hij zegt altijd dat we samen winnen en verliezen."