Formule 1

Toto Wolff reageert op Hamiltons opmerking over 'rijden met deze W15'

Lewis Hamilton had een moeilijke race in Azerbeidzjan, nadat hij vanuit de pitstraat had moeten starten door de installatie van een nieuwe krachtbron.



Teambaas Toto Wolff zei na afloop via de radio: "Lewis, goed dat je de finish hebt gehaald, dat was een horrorrace. Ik kan me er zo in verplaatsen, we kunnen ons er allemaal in verplaatsen. We hebben de straf nu in ieder geval genomen. Laten we vooruit kijken."

Hamilton reageerde niet op Wolffs oproep. Tijdens de race vroeg Hamilton aan zijn engineer of hij kon 'zien hoe ik dit ding moet besturen?', wat suggereerde dat er iets ongebruikelijks was aan de handling van de W15.

Na de race onthulde Hamilton dat een onderdeel op zijn auto niet 'correct gebouwd' was, wat na de kwalificatie op zaterdagavond werd ontdekt. Dit droeg bij aan de beslissing om naast de motorwissel ook veranderingen aan de ophanging door te voeren.

"Het was de slechtste balans die ik waarschijnlijk ooit heb gehad", zei Hamilton. "Ik had zoveel grip aan de voorkant, maar niets aan de achterkant. Ik moest het stuur rukken om de tractie van de voorkant te breken en de voorkant door elke bocht te laten glijden. Het is de vreemdste manier waarop ik ooit heb moeten rijden."

Hamilton bevestigde dat het de 'beslissing van het team' was om zijn krachtbron te wisselen voor de race. Hij legde uit dat hem was verteld dat dit 'de beste plek was om de wissel door te voeren'.