Formule 1

Toto Wolff blij met Audi en Porsche in de Formule 1: "Dit is goed nieuws"

Uitgegeven door Frank Korsel • 29 augustus 2022 13:01

Afgelopen vrijdag kwam het langverwachte nieuws naar buiten, Audi maakt vanaf 2026 haar intreden in de Formule 1. Op een speciale persconferentie konden journalisten vragen stellen aan Formule 1- en Audi-kopstukken.

Toto Wolff

Over vier seizoenen treedt de Duitse grootmacht toe tot de Formule 1, ze gaan een eigen krachtbron maken. Het lijkt er op dat Audi het team van Sauber/Alfa Romeo zal gaan overkopen en om gaat toveren tot een heus Audi F1 Team. Er is nog een andere Duitse fabrikant die naar alle waarschijnlijkheid toe zal treden tot de Formule 1, Porsche. Als alle geruchten kloppen zullen zij gaan samenwerken met het team van Red Bull Racing.

Niet alleen de fans van de sport zijn blij met het toetreden van Audi, en waarschijnlijk ook Porsche, maar ook Toto Wolff kan niet wachten om ze te verwelkomen: "Dit is goed nieuws. Er rijden al enorm sterke fabrikanten in de Formule 1, maar dit laat meteen de kracht van onze sport zien. Het is goed voor de sport om een aantal van de grootste automerken ter wereld als concurrent te hebben", zo vertelde de Oostenrijker aan Motorsport. "Het gaat alleen nog maar lastiger worden met de komst van deze gasten."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS