Formule 1

Toto Wolff kijkt met verbazing naar Alpine-soap

Uitgegeven door Frank Korsel • 5 augustus 2023 19:02

Bij Alpine is de grote schoonmaak bezig. Zo werd er vorig weekend bekend gemaakt dat teambaas Otmar Szafnauer en kopstukken Alan Permane en Pat Fry per direct het Alpine-schip zouden verlaten. Szafnauer zou ergens anders een contract hebben en Fry gaat aan de slag bij Williams. Bij Permance zou het anders liggen. De technisch directeur is niet uit vrije wil. Mercedes-teambaas Toto Wolff verbaast zich over de rommel bij Alpine.

Toto Wolff

Permane werkte bijna 35 jaar bij het team uit Enstone en bleef in sterke en minder sterke tijden trouw aan het team. Hij was ruim tien jaar sportief directeur, maar daar maakte de Franse leiding een abrupt einde aan. Wolff verbaast zich daar over: "Alan is een constante in de Formule 1, als een rots in de branding. Hij is een van de langst dienende hoofdtechnici in de Formule 1 en hij heeft zeker veel kennis en ervaring", wordt hij geciteerd door Motorsport-Magazin.com.

"Ik ken de details van de managementwissel bij Alpine niet. Ze hebben veel zeer respectabele mensen en topmedewerkers, maar je moet iemand met zoveel ervaring niet buiten de deur plaatsen", zo stelt Wolff.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS