Formule 1

Toto Wolff verwacht niet dat Lewis Hamilton aan het einde van het seizoen met pensioen gaat: “Ik denk dat als Lewis zou besluiten..."

Uitgegeven door Peter Vader • 2 november 2020 11:20

Lewis Hamilton, 35, zal de nieuwe recordhouder worden door het winnen van zijn zevende wereldtitel, als hij de volgende race zegeviert in de Turkse Grand Prix. Lewis Hamilton's Mercedes-baas Toto Wolff gelooft dat zijn aanstaande zevenvoudig wereldkampioen aan het einde van het seizoen niet met pensioen zal gaan in de Formule 1. In de momenten na het winnen van de Grand Prix van Emilia Romagna op zondag, beweerde Hamilton dat het geen uitgemaakte zaak is dat hij in de F1-sport zal blijven als zijn Mercedes-contract volgende maand afloopt. Hamilton zei na afloop: "Ik weet niet eens of ik hier volgend jaar zal zijn. Ik zou graag hier willen zijn, maar daar is geen garantie voor."



Maar in reactie op de opmerkingen van zijn stercoureur zei Wolff, wiens toekomst als Mercedes-teambaas na dit seizoen ook onzeker is: “Ik denk dat als Lewis zou besluiten om uit de Formule 1 te stappen, wat volgens mij niet zal gebeuren, we een hele hectische coureursmarkt tegemoet zien. We zijn allemaal blij maar erg moe, en dat geldt ook voor mij. Het heeft betrekking op zijn gevoel en dat hij zichzelf de vraag stelt hoe verder te gaan, hij denkt na over alle andere dingen die ertoe doen.”

“Als je 's ochtends het nieuws aanzet, gaat het allemaal om de worstelingen waarmee we worden geconfronteerd. Dus het is normaal dat iemand deze gevoelens heeft. Maar we willen deze reis voortzetten. We zijn nog niet klaar. Er komt een moment waarop het rijderskampioenschap zal worden beslist, zodat we kunnen gaan zitten en praten over het contract. We hebben nog een paar maanden voor de eerste race in Australië volgend jaar. ”



Onlangs sprak Hamilton over de mogelijkheid om nog drie jaar door te gaan in de F1-sport en het lijkt onwaarschijnlijk dat hij zal weglopen van een record brekende achtste titel, die waarschijnlijk in 2021 voor hem zal volgen. Toch is het merkwaardig dat er geen nieuw contract is afgesproken. Zowel Hamilton als Mercedes hebben gezegd dat de formele besprekingen over een verlenging van zijn huidige deal van £ 40 miljoen per jaar nog moeten beginnen. Hamilton vervolgde hierover in een bericht van bt.com: “We zijn in november en Kerstmis is niet zo ver weg meer. Ik voel me geweldig sterk en het voelt dat ik nog maanden kan doorgaan. Maar Toto had het over de houdbaarheid en er zijn meerdere dingen waar ik aan denk. Ik ben hier al heel lang en ik begrijp dat hij een beetje terug wil trekken en meer tijd aan zijn gezin wil besteden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS