Formule 1

Toto Wolff vindt Vettels komst naar Aston Martin geweldig voor zichzelf, de F1 en het team: "Ik heb drie aandelen in Aston Martin, dus..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 september 2020 20:35 • Print artikel

MUGELLO - Toto Wolff zegt dat het feit dat Sebastian Vettel op de grid blijft 'geweldig' is voor de sport. De Mercedes-teambaas verwacht dat de Duitser zijn nieuwe team enorm zal verbeteren.

Sebastian Vettel F1 Ferrari


De overstap van Vettel naar Aston Martin, momenteel Racing Point, voor 2021 en daarna, is ter vervanging van Sergio Pérez.

Gezien het feit dat Wolff onlangs aandelen in het Britse bedrijf kocht, heeft de transfer een meer rechtstreekse invloed op hem dan op de meesten op de grid. Vanuit zowel een persoonlijk als een sportief perspectief is het goed nieuws, zegt Wolff. "Ik denk dat het geweldig is. Ik heb drie aandelen in Aston Martin, dus vanuit dat perspectief is het geweldig. De Duitse markt is de op één na belangrijkste markt", zegt hij tegen Sky Sports.

"Ik vind het geweldig voor de Formule 1 dat Seb blijft. Hij is de tweede meest succesvolle coureur van dit decennium, en het is belangrijk voor de F1 dat iemand als Sebastian, die nog top is, niet weggaat.

"Gezien vanuit een ander perspectief: hij gaat hij een enorme hoeveelheid kennis naar Aston Martin brengen met Lance [Stroll] die maar verbetert en verbetert en nu op een superniveau is."

"Met de kennis die Sebastian brengt, denk ik dat iedereen vooruitgang boekt, en ik denk dat dat zijn bijdrage zal zijn."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS